Rīgas Jūgendstila muzejā notiks bērnu rīts par arhitektūru (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Šodien plkst.12 Rīgas Jūgendstila muzejā bērnu rītā ar pasaku un rotaļu palīdzību bērni varēs iepazīties ar muzeju, kā arī ar stāstu par arhitektu, kurš veidojis jūgendstila namus Rīgā.

Kā aģentūru LETA informēja Rīgas Jūgendstila centra pārstāve Baiba Buceniece, šomēnes muzejā tiek svinēta arhitekta Konstantīna Pēkšēna 155 gadu jubileja, tāpēc arī bērnu rīts būs veltīts arhitektūrai - mājām un namiem.

Pasākumā bērniem tiks lasītas pasakas par mājām, un ceļojumā cauri muzejam mazie apmeklētāji tiks iepazīstināti ar vēsturiskajām telpām, kurās strādāja un dzīvoja arhitekts Pēkšēns. Bērniem pasākumā būs iespēja pielaikot jūgendstila cepures un sajust atmosfēru, kādā dzīvoja rīdzinieki pirms vairāk nekā simt gadiem.

Pasaku rītu vadīs stāstniece Ingūna Radziņa, savukārt muzeja pastāvīgais iemītnieks runcis Alberts uzklausīs mazo apmeklētāju stāstus par viņu mājām. Nākot uz pasaku rītu, apmeklētāji tiek aicināti paņemt līdzi savas mājas stāstu, fotogrāfiju vai zīmējumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu