Rīgas Krievu teātris atklās sezonu restaurētajās telpās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA/Evija Trifanova

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātris jauno, 128.sezonu rekonstruētajās telpās atklās 2.oktobrī, šodien preses konferencē pastāstīja teātra direktors Eduards Cehovals.

Jaunā sezona tiks atklāta ar Viljama Šekspīra komēdiju «Divpadsmitā nakts», ko iestudē teātra jaunais galvenais režisors Igors Koņajevs.

Koņajevs Rīgā ieradies no Sanktpēterburgas un noslēdzis darba līgumu uz četriem gadiem. Žurnālistiem Koņajevs stāstīja, ka ir centies gan klātienē, gan videoierakstos noskatīties Rīgas Krievu teātra iestudējumus. 12 gadus Koņajevs ir nostrādājis Ļeva Dodina vadītajā Sanktpēterburgas Mazajā teātrī, galvenā režisora amatā līdz šim nav bijis.

Koņajevs Latvijas Kultūras akadēmijā apmācīs arī aktieru kursu, kas tiks gatavots Rīgas Krievu teātrim.

Režisors Mihails Bičkovs iestudē Fjodora Dostojevska «Tēvoča sapni», bet Mihails Gruzdovs - Alekseja Ščerbakova lugu «Starpstacija». Jaunajā sezonā iestudējumu Rīgas Krievu teātrī veidos arī režisors Dž.Dž Džilindžers.

Teātra direktors ar neslēptu prieku žurnālistiem izrādīja rekonstruētās teātra telpas, moderni aprīkoto skatuvi, kā arī rūpīgi restaurēto Retro zāli. Teātra ēkā, kas tapusi no trim kādreizējām biedrības «Uļijs» telpām, tagad iekārtoti lifti, kas to dara pieejamu arī invalīdiem ratiņkrēslos.

Teātra zāle pēc rekonstrukcijas ir kļuvusi mazāka - vietu skaits no 700 samazinājies līdz 530, toties redzamība būtiski uzlabojusies.

Rekonstruētajā teātrī vairs nebūs izteiktas biļešu cenu amplitūdas. Biļetes maksā no 8 līdz 12 latiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu