Rīgas pašvaldība un valsts nav piešķīrusi solīto finansējumu PČ U-19 basketbolā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Rīgas pašvaldība un valsts nav piešķīrušas pasaules U-19 basketbola čempionāta organizēšanai solīto finansējumu, šodien preses konferencē pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Valdis Voins.

Tomēr Voins uzreiz piebilda, ka šis iztrūkums budžetā neiespaidos čempionāta norisi.

«Šī gada vasara basketbola savienībai būs ļoti saspringta, jo deviņas Latvijas izlases piedalīsies Eiropas vai pasaules čempionātos. Tāpat vasara būs īpaša, jo pirmoreiz Latvija rīko pasaules čempionātu basketbolā,» norāda Voins, piebilstot, ka pašlaik ir arī daudzi problemātiski jautājumi. «Jaunatnes izlašu finansējums samazinājies par 35%. Tomēr meklējam risinājumus un, neskatoties uz iztrūkumu, izlasēm būs iespēja sagatavoties nepieciešamajā apjomā

«Organizējot U-19 čempionātu, Liepājas un Valmieras pašvaldības bija pretimnākošas kā vienmēr, tomēr pilnā apjomā neesam saņēmuši Rīgas pašvaldības un valsts solīto finansējumu,» teica Voins. «Rīgas pašvaldība iespēju robežās solījusi palīdzēt citos veidos, un darbu turpinām. Čempionāta rīkošanas kvalitāti tas neiespaidos.»

Pirms kāda laika bija bažas par viesnīcu pieejamību Valmierā, jo čempionāta laikā daudz numuriņu bija rezervējuši kādu lielu kāzu viesi, tomēr Voins uzsvēra, ka arī šajā jautājumā atrasts risinājums. «Latvijas delegācijai būs jādzīvo nedaudz tālāk no Valmieras, tomēr arī Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) pārstāvji pārbaudes laikā bija apmierināti ar piedāvātajām viesnīcām.»

Pasaules čempionāts U-19 vecuma grupā no 30. jūnija līdz 10. jūlijam risināsies tajās pašās zālēs, kur 2009. gadā tika aizvadīts Eiropas sieviešu čempionāta finālturnīrs - Liepājā, Valmierā un Rīgā.

Latvijas izlase pirmajā posmā spēlēs B apakšgrupā kopā ar Austrāliju, Argentīnu un Taivānu. Spēles notiks Valmierā, tomēr pirmajā posmā uz Latvijas izlases spēlēm tirdzniecībā nonāks tikai aptuveni 1000 biļetes.

Kā pirmajiem biļetes no 22. līdz 25. aprīlim būs iespējams iegādāties čempionāta ģenerālsponsora «Latvijas Mobilā telefona» (LMT) klientiem, bet visiem interesentiem biļetes pārdošanā būs pieejamas no 26. aprīļa. Dienas biļetes uz pasaules čempionāta spēlēm maksās, sākot no trim latiem.

Pirmā posma spēles notiks Valmierā un Liepājā, bet turpinājumā labākās komandas pārcelsies uz Rīgu, kur notiks izšķirošie sacensību mači.

Latvijas basketbolisti turnīra pirmajā spēlē 31. jūnijā tiksies ar Taivānu, 1. augustā spēkosies ar Austrāliju, bet dienu vēlāk komandai pretiniekos būs Argentīna. Pēc tam paredzēta viena brīvdiena, bet tad ik pēc dienas būs jāspēlē otrajā posmā. Pēc tam atkal būs viena brīva diena, bet pēc tās risināsies ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu