Rīgas pils torņos uz stundu izslēgs apgaismojumu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone/LETA

Sestdien Valsts prezidents Valdis Zatlers jau otro gadu pēc kārtas pievienosies visiem akcijas «Zemes stunda» atbalstītājiem Latvijā un pasaulē, kas no plkst. 20.30 uz vienu stundu izslēgs apgaismojumu, lai tādējādi pievērstu uzmanību klimata pārmaiņām. Tā portālam «Apollo» paziņoja prezidenta Preses dienestā.

«Zemes stundā» apgaismojums tiks izdzēsts Rīgas pils Triju Zvaigžņu un Svētā gara torņos. Tas notiks otro reizi kopš 1995.gada, kad Rīgas pils tika atjaunota kā Latvijas Valsts prezidenta rezidence un galvenā darba vieta. Vienlaicīgi uz stundu tiks samazināts apgaismojums arī Valsts prezidenta Jūrmalas rezidencē.

«Lai dzīvotu saskaņā ar vidi, nav jāiegulda pārmērīgi līdzekļi un tas neprasa necilvēciskas spējas. Ir jābūt stiprai vēlēšanās redzēt zaļu, tīru un dinamisku Latviju un uz to arī jātiecas. Akcija «Zemes stunda» ir jau pierādījusi, ka tās spēks slēpjas vienotībā. Un vienoti mēs spēsim nodrošināt, ka arī turpmāk Latvija būs viena no zaļākajām valstīm Eiropā,» norāda prezidents.

«Zemes stunda» ir Pasaules Dabas fonda organizēta vispasaules akcija, kuras laikā uzņēmumi, pašvaldības un ikviens cilvēks izslēdz apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu atbalstu aktīvai rīcībai pret klimata pārmaiņām. Akcijā šogad oficiāli piedalās 37 Latvijas novadu pašvaldības. 

2007.gadā «Zemes stunda» aizsākās kā vienas pilsētas – Sidnejas – iniciatīva, kurā piedalījās 2,2 miljoni mājsaimniecību un uzņēmumu. 2008.gadā «Zemes stunda» jau izvērtās par globālu pasākumu. Tās norisē iesaistījās ap 50 miljoniem cilvēku 35 pasaules valstīs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu