Rīgas Porcelāna muzejā notiks porcelāna leļļu gatavošana

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas Porcelāna muzejā no 17.jūlija līdz 28.jūlijam norisināsies Porcelāna leļļu darbnīca, informēja muzeja ekspozīcijas un izstāžu kuratore Ieva Nagliņa.

Porcelāna leļļu darbnīca būs sadalīta sešās nodarbībās, kuru gaitā katrs dalībnieks izgatavos vienu lelli.

Darbnīcu vadīs māksliniece Elita Šmēdiņa, kura, savu izglītību modes jomā apvienojot ar zināšanām keramikas veidošanā un apgleznošanā, rada aizraujošus leļļu mākslas šedevrus.

Kā stāsta Nagliņa, savām rokām izgatavotas lelles mūsdienās uzskatāmas par ekskluzīvu vērtību. Kopš 18.gadsimta lelles sāka gatavot no porcelāna aristokrātu bērnu rotaļām. Tām veltīja sevišķu uzmanību un šuva tikpat greznas drēbes kā to īpašniekiem.

Rīgas Porcelāna muzejs aicina iepazīt porcelāna leļļu trauslo skaistumu un izmēģināt klātienē seno un klasisko leļļu izgatavošanas tehniku, pašrocīgi izgatavojot porcelāna lelli kā individuālu mākslas darbu. Radīšanas procesā lelles seja tiek izlieta un veidota porcelānā, tādējādi katrai lellei iespējams piešķirt savus sejas vaibstus, izteiksmi un raksturu, ko paspilgtināt ar individuāli gatavotu apģērbu.

Visas sešas nodarbības, iekļaujot maksu par materiāliem, maksās 30 latus. Pieteikties pasākumam var līdz 16.jūlijam, zvanot pa tālruni 29117405, 67012796 vai rakstot uz e-pasta adresi «ieva.naglina@riga.lv».

Nākamā porcelāna leļļu darbnīca Rīgas Porcelāna muzejā norisināsies oktobrī.

Savukārt pēc dalības šajā porcelāna leļļu darbnīcā tās dalībnieki ar savām izgatavotajām lellēm varēs piedalīties leļļu izstādē, kura no1.augusta līdz 31.augustam notiks Porcelāna muzejā.

Ikviens izstādes apmeklētājs būs aicināts rakstīt savu stāstu, ko rosinājušas apskatītās porcelāna lelles. Apvienojot visus šī gada leļļu stāstus, Ziemassvētkos Rīgas Porcelāna muzejā tiks uzvesta ludziņa ar Latvijas Leļļu teātra aktieru un porcelāna leļļu dalību, sižetam izmantojot iesniegtos stāstus.
 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu