Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs uzsāks vērienīgu renovāciju un pārbūvi (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: R.Oliņš/Apollo

9. maijā pulksten 10:00, līdz ar kapsulas iemūrēšanu jaunās uzņemšanas nodaļas kompleksa pamatos, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs, izmantojot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu, uzsāk vērienīgu pārbūvi un renovāciju Tvaika ielā 2. Kapsulā ievietots Vēstījums nākamajām paaudzēm, kurā īsi ieskicēta Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra (RPNC) celtniecības vēsture un šodienas kolektīva mērķi un centieni, portālu «Apollo» informēja RPNC sabiedrisko attiecību vadītāja Silva Bendrāte.

Svinīgajā kapsulas iemūrēšanas un būvniecības uzsākšanas brīdī piedalīsies veselības ministre Ingrīda Circene.

«Agrāk šo vietu sauca par Aleksandra augstumiem. Psihiatriskās slimnīcas pirmās ēkas te uzbūvēja 1824. gadā, turpat pirms 190 gadiem. Nopietni būvniecības un atjaunošanas darbi slimnīcā nav notikuši 50 gadus. ERAF līdzfinansējums ļauj veidot mūsdienīgu ārstniecības vidi, kvalitatīvāku padarīt ārstniecības pakalpojumu, parūpēties par pacientu un ārstniecības personāla ērtībām,» gandarīts ir RPNC valdes priekšsēdētājs Jānis Buģins.

Uzņemšanas nodaļas kompleksa celtniecība ietilpst ERAF līdzfinansētā «Veselības aprūpes infrastruktūras uzlabošanas» projektā un izmaksās pavisam divus miljonus 66 tūkstošus latu, no tiem vairāk nekā 1,5 miljoni latu ir ERAF līdzfinansējums. Jaunajam uzņemšanas kompleksam paredzētas plašas funkcijas. Diskrētāka kļūs pacientu apkalpošana, nodalot psihiatrisko un narkoloģisko pacientu plūsmas, tiks izveidots vienots diagnostikas dienests: turpat vienviet pieejams būs rentgens, elektrokardiogrāfija, ultrasonogrāfija, encefalogrāfija, ārsti - konsultanti (stomatologs, ķirurgs, ginekologs u.c.). Jauninājums būs īslaicīgās uzturēšanās un intensīvās terapijas gultas smagos psihiatriskos stāvokļos ievestajiem pacientiem, kurus medicīnas personāls novēros cauru diennakti. Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs ir akūtās palīdzības slimnīca, tāpēc svarīgs ir jaunais, ērtais plānojums neatliekamās medicīniskās palīdzības mašīnu piebraukšanai no Aptiekas ielas puses, nevis braucot cauri visai teritorijai. Uz uzņemšanas nodaļas kompleksu pārcelsies arī alkohola, narkotisko un psihotropo vielu reibuma ekspertīzes nodaļa ar valstī vienīgo, moderno references ķīmiski - toksikoloģisko laboratoriju. Mūsdienīgais psihiatrisko un narkoloģisko pacientu uzņemšanas komplekss nodrošinās arī plašākas iespējas rezidentu apmācībai.

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra jauno uzņemšanas nodaļas kompleksu būvē uzņēmums «Skonto Būve». Plānots šo celtniecību pabeigt šā gada septembrī.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu