Rīgas reģionā noķerti jau 30 autovadītāji-kukuļdevēji; iekritis arī kāds taksometra vadītājs (16)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reinis Oliņš/Apollo

Rīgas reģionā šogad kopumā aizturēti jau trīsdesmit autovadītāji-kukuļdevēji, portāls «Apollo» uzzināja Valsts policijas Rīgas  reģiona pārvaldē.

Otrdien, 5.novembrī pulksten 15.35 uz Jūrmalas – Ventspils šosejas pirms Slokas, Ceļu policijas darbinieki par ceļus satiksmes pārkāpumu, kas saistīts ar atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu, apturēja kādu «Ford Focus» taksometra vadītāju. Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1982.gadā dzimis vīrietis - lai izvairītos no administratīvā soda, viņš policistam deva kukuli.

Savukārt brīvdienās, 2. novembrī pulksten 21.20 no Grēcinieku ielas uz 11.novembra krastmalu Ceļu policijas darbinieki par ceļus satiksmes pārkāpumu, kas saistīts ar nepārtrauktā ceļa apzīmējuma līnijas šķērsošanu, apturēja kādu «Opel Vivaro» automašīnas vadītāju. Apturētā transportlīdzekļa vadītājs bija kāds 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš, lai izvairītos no administratīvā soda, policistam deva kukuli. Abos gadījumos policisti pārkāpējus aizturēja.

Rīgas reģionā šogad jau ir trīsdesmit gadījumi, kad sākts kriminālprocess par kukuļa došanu ceļu policistam.

Policija atgādina, ka arī turpmāk cīņā ar korupciju uz ceļa pastiprinātu uzmanību pievērsīs ne tikai policistiem, kas ņem kukuļus, bet arī autovadītājiem, kas dod kukuļus. Kukuļu došana saskaņā ar Krimināllikumu ir sodāma pēc 323. panta, kurā par šādu noziedzīgu nodarījumu paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods.

Komentāri (16)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu