«Rīgas satiksme» prognozē bezbiļetnieku skaita pieaugumu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pasliktinoties ekonomiskajai situācijai, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» prognozē bezbiļetnieku skaita pieaugumu.

Tāpat «zaķu» skaits varētu pieaugt pēc elektroniskās biļetes ieviešanas nākamā gada 1.martā, kad konduktoru vairs nebūs arī autobusos, aģentūrai LETA pastāstīja «Rīgas satiksmes» valdes priekšsēdētājs Leons Bemhens.

Lai risinātu šo problēmu, «Rīgas satiksme» plāno palielināt kontrolieru un pārbaužu skaitu. Iecerēts, ka kontrolieru skaits tiks palielināts līdz 350 cilvēkiem.

Jau ziņots, ka Rīgas sabiedriskajā transportā par braukšanu bez biļetes augustā sodīti 8542 pasažieri, kas ir par 32% vairāk nekā jūnijā, kad tika sodīti 6479 «zaķi».

Augustā autobusos, trolejbusos un tramvajos kopumā veiktas 39 894 pārbaudes, kas ir par 6,3% vairāk nekā jūnijā, kad tika veiktas 37 520 pārbaudes. Aprīlī tika veiktas 38 995 pārbaudes.

Salīdzinot ar gada sākumu, sodīto pasažieru skaits palielinājies, jo no šī gada 1.aprīļa konduktoru vairs nav arī trolejbusos, bet ievērojami palielināts kontrolieru skaits. Jau ziņots, ka no pagājušā gada 1.marta tramvajos vairs nav konduktoru un tirdzniecības vietās iegādātās biļetes ir jākompostrē. Biļešu kompostieri atjaunoti konduktoru trūkuma dēļ.

No šī gada 1.janvāra braukšanas maksa Rīgas sabiedriskajā transportā ir 40 santīmu, bet pie transportlīdzekļu, kuros nav konduktoru, vadītājiem biļetes maksā par desmit santīmiem dārgāk - 50 santīmus.

Jau ziņots, ka par braukšanu bez biļetes pērn sodīti 46 672 pasažieri, kas ir 11,3 reizes vairāk nekā 2006.gadā, kad tika sodīti 4119 «zaķi». Visvairāk sodīto pasažieru bijis tramvajos. Visbiežāk - 5617 reizes - «zaķi» tika noķerti pērn oktobrī. Pērn kopā veiktas 262 682 pārbaudes, bet 2006.gadā veiktas 106 136 pārbaudes. 2007.gadā visvairāk pārbaužu veikts tramvajos.

Par autotransporta un elektrotransporta lietošanas citu noteikumu pārkāpšanu pašlaik var piemērot naudas sodu līdz pieciem latiem. Šī soda apmēru iecerēts palielināt, norādīja Bērziņa.

Jau ziņots, ka «Rīgas satiksme» un Rīgas Pašvaldības policija (RPP) veic kopīgus reidus sabiedriskajā transportā. Līdz šim RPP reaģēja tikai uz sabiedriskā transporta darbinieku un pasažieru izsaukumiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu