«Rīgas satiksmes» autobusa šoferis skaidro smagā negadījuma apstākļus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» šoferis, vadot autobusu, kas uzbraucis zem tā pakritušai sievietei, atpakaļskata spoguļos neko aizdomīgu nav pamanījis - to šoferis norādījis paskaidrojumā, ko rakstījis pēc nelaimes gadījuma.

«Rīgas satiksmes» pārstāve Baiba Bartaševiča aģentūrai LETA stāstīja, ka negadījums noticis 11.janvārī ap plkst.17 vakarā, kad jau ir satumsis. Sieviete kāpusi ārā pa autobusa vidējām durvīm, pakritusi un pavēlusies zem autobusa. Vadītājs to nav pamanījis, sācis kustību, uzbraucis sievietei un aizbraucis no notikuma vietas. Nelaimes gadījumu pamanījusi kāda cita pasažiere, kas bija izkāpusi pa priekšējām durvīm. Viņa arī izsaukusi mediķus un policiju.

Autobusa šoferis paskaidrojumā «Rīgas satiksmei» apgalvo, ka pirms izbraukšanas no pieturas atpakaļskata spoguļos neko aizdomīgu nav pamanījis, tāpēc uzsācis kustību un turpinājis braukt pa maršrutu. Vēlāk viņš saņēmis informāciju no dispečeriem, ka viņa vadītais autobuss «aizķēris cilvēku».

Bartaševiča uzsvēra, ka absolūti lielākajā daļā šāda veida situāciju cietušie zem transportlīdzekļa pakļūst alkohola reibumā. Viņa norādīja, ka šo nelaimes gadījumu izmeklē Valsts policija un «Rīgas satiksme» ar likumsargiem sadarbojas.

Valsts policijas preses pārstāvis Toms Sadovskis aģentūru LETA informēja, ka par negadījumu sākts kriminālprocess, kurā tiks skaidroti notikušā apstākļi, tostarp autobusa vadītāja iespējamā atbildība.

Jau ziņots, ka negadījums noticis Viskaļu ielā, autobusa pieturā «TEC1». Laikā, kad autobusa vadītājs izlaida no autobusa pasažierus, kāda 1941.gadā dzimusi sieviete kritusi un pavēlusies zem autobusa. Cietusī tika nogādāta slimnīcā, kur viņai tika konstatētas dažādas traumas un alkohola reibums.

Sievietei konstatēta daļēja kāju amputācija un citas smagas traumas, aģentūrai LETA sacīja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta pārstāve Ilze Bukša.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu