«Rīgas siltuma» vadītājs: Gaidāma neliela tarifu samazināšanās

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Tuvākajos mēnešos gaidāma vēl neliela siltumtarifu samazināšanās un tādi tie noturēsies visu apkures sezonu, šodien notiekošajā «Enerģētikas forumā 2009» prognozēja AS «Rīgas siltums» valdes priekšsēdētājs Āris Žīgurs.

Pēc «Rīgas siltuma» aplēsēm, novembrī un decembrī uzņēmuma siltumenerģijas tarifs būs 29,93 lati par megavatstundu (Ls/MWh), salīdzinot ar 30,61 Ls/MWh oktobrī. Savukārt «Rīgas siltuma» iepirktās dabasgāzes cena novembrī un decembrī būs 145,93 lati par 1000 kubikmetriem.

Salīdzinot šī un pagājušā gada «Rīgas siltuma» siltumenerģijas tarifu struktūru, Žīgurs atzīmēja dabasgāzes daļas samazināšanos. Pagājušajā gadā pie dabasgāzes tirdzniecības cenas 230 lati par 1000 kubikmetriem maksa par dabasgāzi veidojusi 82,9% no «Rīgas siltuma» siltumenerģijas tarifa, bet šogad pie dabasgāzes tirdzniecības cenas 130 lati par 1000 kubikmetriem maksa par dabasgāzi veidojusi 75,39% no siltumenerģijas tarifa.

Zudumi siltumenerģijas pārvades procesā joprojām esot centralizētās siltumapgādes galvenā problēma, atzīst Žīgurs, norādot, ka siltumenerģijas zudumus «Rīgas siltumam» desmit gadu laikā izdevies samazināt vairāk nekā divas reizes.

«Enerģētikas forumu 2009» rīko izdevniecība «Dienas bizness» sadarbībā ar Latvijas Elektroenerģētiķu un energobūvnieku asociāciju un Rīgas Enerģētikas aģentūru.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu