Rīgas skolas gatavojas komplektēt 1.klases

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifonova/Leta

Rīgas skolas gatavojas 1.klašu komplektēšanai, jo ir saņēmušas Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta (RD IKSD) saskaņojumu par 1.klašu skaitu katrā skolā. Vecāki informāciju par to, vai bērns skolā uzņemts, varēs saņemt, sākot no 1.jūnija, divu nedēļu laikā, portālu «Apollo» informēja Indra Vilde, RD IKSD sabiedrisko attiecību vadītāja.

Rīgas pašvaldības dibinātās vispārējās izglītības iestādes, komplektējot 1.klases, vadās pēc Rīgas domes saistošajiem noteikumiem «Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs».

Komplektējot 1.klases, noteikta prioritāte tiem bērniem, kuri visilgāk ir deklarēti skolas mikrorajonā kopā ar vismaz vienu no vecākiem (aizbildņiem), kā arī tiek ņemts vērā, vai šajā iestādē mācās brāļi vai māsas. Izglītības likumā ir teikts, ka pašvaldībai jānodrošina iespēja iegūt pamatizglītību bērna dzīvesvietai tuvākajā mācību iestādē, tāpēc lielākajai daļai Rīgas skolu ir noteikts savs mikrorajons. Mikrorajonu princips netiek attiecināts uz vairākām mazākumtautību skolām un speciālajām izglītības iestādēm. Vecākiem ir iespēja savu atvasi pieteikt vairākās skolās, bet to uzņemšana izglītības iestādē balstīsies uz iepriekšminētajām prioritātēm, kā arī ievērojot pieteikumu reģistrēšanas kārtību tiem bērniem, kuri nedzīvo skolas mikrorajonā, bet viņu dzīvesvieta deklarēta Rīgas administratīvajā teritorijā.

Gadījumos, ja bērns pieteikts vairākās skolās, un no šīm skolām saņēmis pozitīvu atbildi par uzņemšanu iestādē, RD IKSD aicina vecākus līdz 1.jūlijam paziņot par savu izvēli, kurā no skolām bērns mācīsies.

Pēc 1.klašu komplektēšanas pabeigšanas, skolās var organizēt «iepazīšanās dienas», kurās bērniem ir iespēja tikties ar saviem nākamajiem klasesbiedriem, iepazīties ar klases audzinātāju, skolas telpām un mācību vidi.

Rīgas domes saistošie noteikumi «Kārtība bērnu reģistrēšanai un uzņemšanai 1.klasē Rīgas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēs» pieejami interneta vietnē: www.e-skola.lv, sadaļā «Skolas».

RD IKSD uzsver, ka, komplektējot 1.klasi, nav pieļaujama bērnu testēšana un prasmju pārbaude. Ja vecākiem nākas ar to saskarties, aicinām vērsties departamentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu