Rīgas Stradiņa universitātē sākas elektroniskā pieteikšanās studijām

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pirmdien, 11.jūnijā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) sāksies elektroniskā pieteikšanās 40 pamatstudiju, 19 maģistra studiju programmām un 66 ārsta specialitātēs rezidentūrā. Ikviens interesents varēs elektroniski pieteikties studijām RSU speciāli veidotajā uzņemšanas portālā http://uznemsana.rsu.lv, portālu «Apollo» informēja.

Pieteikšanās pamatstudijām notiks līdz 17.jūlijam, maģistra studiju programmām - līdz 3.augustam, bet rezidentūrai - līdz 28.jūnijam. Savukārt no 11.jūlija līdz 17.augustam notiks elektroniskā pieteikšanās studijām doktorantūrā, kurā RSU piedāvā 5 programmas - Medicīna, Farmācija, Socioloģija, Juridiskās zinātnes un Politikas zinātne, tādējādi nodrošinot studētgribētājiem visus - trīs līmeņu - izglītības posmus.

Šogad RSU piedāvā studijas 40 pamatstudiju programmās ar 526 bezmaksas, to skaitā, ar 36 pašas universitātes izveidotām bezmaksas studiju vietām labākajiem sociālo zinātņu studentiem. Savukārt maģistra studiju programmās pieejamas 74 valsts un 18 pašas universitātes apmaksātas studiju vietas sociālajās zinātnēs un mākslas terapijā.

"Kā liecina RSU novērojumi, elektroniskā pieteikšanās ar katru gadu kļūst arvien populārāka. Pērn teju puse no visiem pieteikumiem studijām RSU bija aizpildīti elektroniski, kopumā veidojot 1250 pieteikumus. RSU arī secinājusi, ka, aizpildot pieteikšanos elektroniski, pieteikumi tiek noformēti korektāk, jo iesniedzēji to visbiežāk veic komfortablos apstākļos mājās. Arī dokumentu iesniegšana pēc elektroniskā pieteikuma jau norit daudz raitāk, jo atvieglo nepieciešamo dokumentu noformēšanu," skaidrot RSU uzņemšanas komisijas vadītāja Indra Treija, atgādinot, ka pirms nepilniem diviem gadiem RSU izveidoja savu, autonomo elektronisko pieteikšanās sistēmu, kas tagad ir pilnībā attaisnojusies - pieeja uzņemšanas portālam jau ir iespējama ar lielāko banku pieejas parolēm, turklāt, uzturot sistēmu pašiem, izdevies samazināt pieteikšanās maksu - šogad tā būs vien 10 lati no personas, neatkarīgi no pieteikto studiju programmu skaita RSU.

Dokumentu pieņemšana RSU pamatstudiju programmās notiks no 11. līdz 17.jūlijam, maģistra līmeņa studijām no 11.jūlija līdz 3.augustam, rezidentūrā - no 18.jūnija līdz 28.jūnijam, bet doktora studijām - no 6. līdz 17.augustam. Konsultācijas par uzņemšanu un dokumentu pieņemšana RSU notiek Studentu servisa telpās, Dzirciema ielā 16, tā darba laikā no plkst. 9:00 līdz 17:00.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu