Rīgas svētki - vērienīgs brīvdabas koncerts un bezmaksas transports (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

16. augustā sākas Rīgas svētki, kuru laikā iedzīvotājus un pilsētas viesus gaida jau tradicionāli un iecienīti sarīkojumi, kā arī interesanti, daudzveidīgi un pārsteigumiem bagāti pasākumi. Viens no tādiem – vērienīgais opermūzikas koncerts «No Kurzemes hercoga līdz Vāgneram», kas ar krāšņu scenogrāfisko risinājumu, gaismas un mūzikas saspēli no plkst. 21.00 notiks pie Brīvības pieminekļa.

Pirmo reizi Rīgas svētku laikā notiks brīvdabas opermūzikas koncerts, kurā svētku apmeklētāji dzirdēs Latvijā un pasaulē pazīstamu mākslinieku – solistu Lienes Kinčas, Evijas Martinsones, Egila Siliņa, Kalvja Kalniņa, Rīgas kamerkora «Ave Sol», Latvijas Nacionālās operas kora un Svētku orķestra sniegumu. Koncerta mākslinieciskais vadītājs un diriģents – Andris Veismanis. Programmā skanēs ar Latvijas teātra vēsturi saistītu pasaulslavenu un mazāk zināmu komponistu spilgtākie skaņdarbi.

Interesants un savdabīgs muzikālais priekšnesums būs baudāms arī grupas «BI-2» koncertā, jo šogad mūziķi uzstāsies kopā ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, kā arī ar solistiem gan no ārvalstīm, gan Latvijas, tādēļ klausītājus sagaida ne tikai atkalredzēšanās ar iemīļotiem māksliniekiem no Krievijas, bet arī iepazīšanās ar grupas jaunām un neierastām daiļrades dimensijām. Programmā būs iekļautas vairāk nekā 20 grupas populārākās dziesmas, kuras pavadīs Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris diriģenta Feliksa Aranovska vadībā.

Svētku pirmajā dienā Rīgā notiks arī tradicionālais svētku sarīkojums - Zelta kāzu jubilāru godināšanas pasākums. Svētku sarīkojums notiks Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrā «Mazā ģilde» un šogad tajā suminās 125 pārus.

Tāpat kā citus gadus, arī šogad mazajiem rīdziniekiem svētki sāksies ar tradicionālo pasākumu Bastejkalnā «Svētki Brīnumskapī». Tie notiek Ostas svētku ietvaros. Pasākumā bērni kopā ar māksliniekiem dziedot un līdzdarbojoties varēs svinēt Kaķīša Laķīša dzimšanas dienu.

Sportiski aktīviem cilvēkiem jau svētku pirmajā dienā būs iespēja piedalīties, vai arī līdzi just sacensībās «Rīgas kausa izcīņa pludmales volejbolā», kas risināsies jaunizveidotajā un jau iedzīvotāju iecienītajā aktīvās atpūtas vietā Lucavsalā. Sacensībām dalību pieteikuši vairāk nekā 20 sportistu pāru.

Rīgas svētku laikā - trīs dienās, iedzīvotājiem būs iespēja apmeklēt, piedalīties, līdzdarboties gandrīz 100 dažādos kultūras, sporta, bērnu un tehniskās jomas pasākumos, kas šogad noritēs teatrālā gaisotnē un risināsies gan pilsētas ielās un parkos, gan apkaimēs, kultūras centros un aktīvās atpūtas laukumos.

16. augustā pilsētā notiks ar vairāki citi svētkiem veltīti pasākumi, bet ar pilnu svētku programmu var iepazīties Rīgas svētku oficiālajā interneta vietnē «rigassvetki.lv».

Svētkus rīko Rīgas dome sadarbībā ar Rīgas Brīvostas pārvaldi, Rīgas Tūrisma Attīstības Biroju, organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments kopā ar pasākumu veidotājiem – organizācijām, uzņēmumiem un sabiedriskām organizācijām. Informatīvi atbalsta: 1188 uzziņu dienests, mediju grupa «Mix Media Group» un izdevniecība «Rīgas Viļņi». Aktuālajām ziņām svētku dienās varēs sekot līdzi pilsētā izvietotajās informatīvajās teltīs un sociālajos tīklos:

  • «twitter.com/rigassvetki»,
  • «facebook.com/RigasSvetki»,
  • «draugiem.lv/RigasSvetki».

Svētku dienās 17. un 18. augustā pilsētas sabiedriskais transports būs bez maksas.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu