Rīgas svētkos Mežaparkā notiks dažādas vides izglītības aktivitātes un konkursi (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Rīgas svētku laikā, 18.augustā un 19.augustā, no plkst.12 līdz 18 Mežaparkā notiks pasākums «Zaļās jostas EKO pietura», kurā gaidāmas dažādas vides izglītības aktivitātes un konkursi. 

Vērienīgais divu dienu vides izglītības pasākums norisināsies Mežaparkā, Atpūtas alejas un Ostas prospekta krustojumā, un tajā īpaši gaidītas ģimenes ar bērniem, jo piedāvātās aktivitātes būs paredzētas visa vecuma interesentiem.

Šajās dienās apmeklētājiem būs iespēja izzināt atkritumu apsaimniekošanas procesu, uzzināt, cik daudz vērtīgu resursu iespējams ietaupīt, iesaistoties atkritumu šķirošanā, un iemācīties atpazīt EKO marķējumus uz preču iepakojuma.

Mazākie pasākuma apmeklētāji tiks aicināti apgūt atkritumu šķirošanas un zaļa dzīvesveida iemaņas, spēlējot vides izglītības spēles un piedaloties konkursos kopā ar dabas draugu Ezīti Jostiņu. Pasākuma apmeklētājus gaidīs slavenais Šķiromāns Zigis, izaicinot uz dueli veiklākos atkritumu šķirotājus.

«Ar savām aktivitātēm plānojam uzrunāt Rīgas svētku apmeklētājus, cenšoties raisīt viņos pozitīvas un zaļas pārmaiņas.

Ievērojot to, ka pilsētas svētku norise neizbēgami ir saistīta ar dažādu atkritumu radīšanu, vēlamies pievērts īpašu uzmanību to pareizai apsaimniekošanai. Ar radošo darbnīcu un spēļu palīdzību mūsu uzdevums Rīgas svētkos būs izskaidrot cilvēkiem atkritumu šķirošanas nozīmi, kā arī pamācīt, kā to darīt pareizi,» stāstīja Jekšiņa.

Jau ziņots, ka Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi aptuveni 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

18.augustā un 19.augustā brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas, savukārt ar plašāku Rīgas svētku programmu var iepazīties mājaslapā «rigassvetki.lv», bet svētku laikā Doma laukumā un pie Laimas pulksteņa darbosies Rīgas svētku Informācijas teltis.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu