Rīgas svētku laikā par jūgendstila muzeju pārtaps visa Alberta iela

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīgas svētkos ikviens varēs būt liecinieks tai vienreizējai iespējai, kad ar Jūgendstila muzeja iniciatīvu teatrāli, muzikāli un vizuāli atpakaļ tiks pagriezts laiks, un Alberta iela atgriezīsies 1912.gadā, aģentūru LETA informēja Rīgas domē. 

Tas notiks sestdien, 18.augustā, no plkst.12 līdz 18. Apmeklētājus šajās stundās gaida glaunas un smalkas izdarības visas jūgendstila arhitektūras pērlēm rotātās ielas garumā.

Plkst.12 svinīgā svētku «Pirms 100 gadiem Albert' ielā» atklāšana sāksies ar «Pažarnieku orķestra» maršu, kas arī pārējā dienas daļā spēlēs jautras melodijas. Būs arī svinīgas runas, ko teiks Rīgas rātes kundzes un kungi.

Vēlāk deju placī varēs skatīt un līdzi dancot modīgākos deju soļus un jaunās Rīgas dejas. Jaunajām dāmām interesi izraisīs Rīgas Jūgendstila muzeja atrādītā dāmu un kungu cepuru mode no Parīzes.

Slavenais Hanzas leļļu teātris rādīs kumēdiņus, bet Hāgenskalna muzikanti izpildīs dažādus skaņdarbus. Albertielas viesiem priekšā tiks celtas prāta vingrināšanas sacensības ar iespēju vinnēt balvas.

Alberta ielā būs arī tirdziņš, kurā senatnīgu lietu un retumu izsolē varēs iegādāties labas lietas mājai. Tāpat notiks Vīnes fotografēšanas ateljē, kurā Rīgas fotografēšanas biedrības godalgots meistars izgatavos portretus un ģimenes bildes.

Dažādi interesenti varēs radīt kaut ko no jauna - Rīgas mākslinieki uz ielas un pieņems pasūtījumus un ikviens viesis būs laipni aicināts darboties līdzi Pilsētas būvēšanas, Cepuru izgreznošanas un Porcelāna izdaiļošanas meistardarbnīcās.

Alberta ielā notiks našķošanās ar ūdenskliņģeriem un saldējumu, varēs izbaudīt vīnus un baraviku zupu, bet Laimes akā - izlozēt vērtīgas balvas. Avīžpuikas piedāvās Rīgas Ziņu speciālizlaidumu «Pirms 100 gadiem Albertielā».

Plkst.18 notiks svētku noslēguma gājiens, kurā vienkopus varēs aplūkot 20.gadsimta sākuma kolorītos jūgendstila tēlus un piebiedroties viņu radītai atmosfērai.

Jau ziņots, ka Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi ap 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

18.augustā un 19.augustā brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas, savukārt ar plašāku Rīgas svētku programmu var iepazīties mājaslapā «rigassvetki.lv», bet svētku laikā Doma laukumā un pie Laimas pulksteņa darbosies Rīgas svētku Informācijas teltis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu