Rīgas svētku viesiem Esplanādes parkā atvērs «Garšas meistaru ielu»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Esplanādes parkā sestdien, 18.augustā, no plkst.11 līdz 18 būs atvērta «Garšas meistaru iela», kurā Rīgas iedzīvotājus un viesus izglītos par pārtikas bioloģisko un garšas daudzveidību, kā arī katra patērētāja lomu pieprasījuma veidošanā pēc kvalitatīvas pārtikas, aģentūru LETA informēja Rīgas domē. 

«Garšas meistaru ielā» pavāri no labākajiem Rīgas restorāniem apmeklētājiem piedāvās nogaršot un sniegs informāciju par ēdieniem, kas gatavoti no Latvijā audzētiem kartupeļiem, Senegālas prosas kuskusa, Madagaskaras vaniļas, kā arī iepazīstinās apmeklētājus ar kafijas pagatavošanas mākslu, īpaši akcentējot Etiopijas kafiju.

Notiks izglītojošas lekcijas par kartupeļu vēsturisko ceļojumu uz Latviju un šķirņu daudzveidību, garšaugu daudzveidību un lietošanu, sēklu daudzveidību un saglabāšanas metodēm, kā arī par «Slow Food» filozofiju un darbību.

Projekta interaktīvajā teltī tiks demonstrēti video par projektu «4CITIES4DEV», kā arī filmas par dažām no projekta gaitā atbalstāmām Āfrikas kopienām, piemēram, Pokotas pelnu jogurtu un Harennas meža savvaļas kafiju.

Pasākumā piedalīsies arī Rīgas domes Labklājības departaments, kura teltī iedzīvotājiem būs iespēja ar dažādu interaktīvu un informatīvu aktivitāšu palīdzību saņemt saistošu informāciju par veselīgu uzturu un veselīga dzīvesveida veicināšanu. Iedzīvotājiem būs iespēja piedalīties interaktīvā vides izziņas spēlē «RinKo», ar kuras palīdzību būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par veselību un tās ietekmējošiem faktoriem.

Jau ziņots, ka Rīgas svētki tiks svinēti trīs dienu garumā no 17.augusta līdz 19.augustam, kad rīdzinieki un pilsētas viesi ap 50 dažādos pasākumos Rīgas centrā, Vecrīgā, Pārdaugavā, Mežaparkā un citviet varēs baudīt mūzikas, mākslas, teātra un dejas priekšnesumus, kā arī sporta pasākumus un atrakcijas.

18.augustā un 19.augustā brauciens pilsētas sabiedriskajā transportā būs bez maksas, savukārt ar plašāku Rīgas svētku programmu var iepazīties mājaslapā «rigassvetki.lv», bet svētku laikā Doma laukumā un pie Laimas pulksteņa darbosies Rīgas svētku Informācijas teltis.

«Garšas meistaru ielu» organizē Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments sadarbībā ar biedrību «Slow Food Rīga» Eiropas Savienības projekta «4CITIES4DEV: «Piekļuve labai, tīrai un taisnīgai pārtikai: «pārtikas kopienu» pieredze»» gaitā.

Projektā «4CITIES4DEV» piedalās Rīgas pilsēta kopā ar Turīnu (Itālija), Tūru (Francija), Bilbao (Spānija), kā arī starptautisko organizāciju «Slow Food International». Rīgas domes Pilsētas attīstības departaments projektu realizē sadarbībā ar biedrību «Slow Food Rīga». Visu sadarbības pašvaldību galvenā prioritāte projektā ir nodrošināt pilsētas iedzīvotājus ar informāciju par veselīgu pārtiku, kā arī radīt iespēju izvēlēties pārtiku, kas ir audzēta videi draudzīgā veidā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu