Rinke-Leitāns gūst vārtus otrajā DEL spēlē pēc kārtas (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijā dzimušais Latvijas hokeja uzbrucējs Edijs Rinke-Leitāns svētdien Vācijas augstākās līgas (DEL) čempionāta spēlē guva vārtus, palīdzot Ingolštates ERC komandai savā laukumā ar 11:2 (3:0, 5:1, 3:0) sagraut Šveningenes «Wild Wings» hokejistus.

Uzbrucējs pēc nespēlēšanas kopš paša decembra ievada pēdējo trīs dienu laikā aizvadījis divus mačus, katrā no tiem gūstot pa vieniem vārtiem.

Svētdienas mačā Rinke-Leitāns izcēlās pirmās trešdaļas izskaņā, panākot 3:0 ERC komandas labā. Šo maču Latvijas hokejists noslēdza arī vienu metienu pa vārtiem un neitrālu lietderības koeficientu.

Šosezon 19 aizvadītajās spēlēs Rinkers-Leitāna kontā ir trīs vārtu guvumi un divas rezultatīvas piespēles, kā arī negatīvs lietderības koeficients -2.

Tikmēr šīs nedēļas nogales spēlēs laukumā vēl nav atgriezies pieredzējušais uzbrucējs Herberts Vasiļjevs, kurš pārstāv Krēfeldes «Pinguine» komandu. Vasiļjevs, kurš iekļauts Latvijas izlases sastāvā dalībai februārī gaidāmajās Soču olimpiskajās spēlēs, savu pirmo šīs sezonas spēli pēc potītes lūzuma varētu aizvadīt nākamās nedēļas beigās.

Čempionāta kopvērtējumā «Pinguine» ar 68 punktiem 37 spēlēs ieņem trešo vietu, bet ERC tikusi pie 60 punktiem 38 mačos, kas ļauj ieņemt septīto vietu.

Iepriekšējo sezonu Rinke-Leitāns aizvadīja Vācijas trešās līgas komandā Noihaimas «Rote Teufel». Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Rīgas «Dinamo» Rinki-Leitānu izvēlējās 2010. gada KHL drafta otrajā kārtā ar 37. kopējo numuru. Pagājušā gada vasarā viņš uz pārbaudes laiku arī pievienojās Rīgas «Dinamo» treniņnometnei, bet nespēja trenerus pārliecināt par savu lietderību.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu