Rinkēvičs: no «Rīkojuma Nr.2» ir vairāki ieguvumi

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

«Rīkojuma Nr.2» par Saeimas atlaišanas ierosināšanu ilgtermiņa efekts ir izpratne, ka jaunas Saeimas vēlēšanas «uz sitienu» neuzlabo politiskās dzīves kvalitāti, uzskata ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.

Kā intervijā laikrakstam «Neatkarīgā» norādīja ārlietu ministrs, ir arī vairāki ieguvumi: «Pirmkārt, ir panākta izpratne, ka vēlētājs pats par daudz ko atbild. Otrkārt – ir veicināta politisko partiju atbildība par savu darbību. Treškārt – ir cita politisko spēku konfigurācija valdībā.»

Viņš uzskata, ka kopumā, raugoties ilgāka laika perspektīvā – «Rīkojums Nr.2» parādīja politiskajai elitei un vēlētājiem viņu atbildības pakāpi par valstī notiekošo.

««Rīkojums Nr.2» bija noderīgs, jo palīdzēja noņemt Satversmes 48.panta maģiju – to, ka Saeimas atlaišana atrisina visas problēmas. Kopumā ir sasniegts labāks valstisks rezultāts. Šobrīd. Vai mēs šādi skatīsimies uz lietām pēc pusgada un gada – tas ir jaunā parlamenta, jaunās valdības, žurnālistu, ekspertu un kritiķu rokās,» sacīja ārlietu ministrs.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu