Rīt lems, vai apmeklētājiem atvērt Līgatnes dabas takas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rīt, 12.maijā, tiks lemts, vai apmeklētājiem atvērt Līgatnes dabas takas, aģentūrai LETA pastāstīja Gaujas nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

Ja lēmums būs pozitīvs, dabas takas darbu varētu sākt jau svētdien, 13.maijā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Pavloviča, lai uzlabotu drošības apstākļus Līgatnes dabas takās, tiks papildus pārbaudīti visi dzīvnieku iežogojumi, uzaicināta ekspertu komisija, kas novērtēs situāciju un dos atzinumu par dabas taku atvēršanu apmeklētājiem.

LETA jau ziņoja, ka Līgatnes dabas takas apmeklētājiem ir slēgtas kopš 22.aprīļa, kad lācenei Madei jau otro reizi izdevās izkļūt no voljera, kur viņa mitinājās kopā ar lāču puikām Miku un Puiku.

Pēc vairāku dienu neveiksmīgiem mēģinājumiem atgriezt viņu voljerā 24.aprīļa vakarā tika pieņemts lēmums Madi nošaut. Līgatnes dabas taku lāču voljerā izveidojās sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā.

1.maijā, izvērtējot visas iespējas, iesaistītie dienesti nolēma, ka lāču puikas tiks pārvesti uz Ķekavas novadā esošo dzīvnieku patversmi «Mežavairogi», kas lāčiem kļūs par pagaidu mājvietu.

Tikmēr Līgatnes dabas takās līdzšinējais abu lāču iežogojums tiks demontēts. Pašlaik veikta vietas topogrāfiskā uzmērīšana un kad topogrāfiskais plāns būs gatavs, tiks sākta jauna lāču iežogojuma projektēšana.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja Pavloviča, lāči Līgatnē atgriezīsies tad, kad tiks uzbūvēta droša un lāčiem piemērota vieta. Aptuvens termiņš, kad lāču iežogojums būs gatavs, būs zināms pēc iežogojuma projekta izstrādes. Iepriekš izskanēja, ka jaunais iežogojums varētu būt gatavs šī gada rudenī.

LETA jau ziņoja, ka par Līgatnes dabas taku lācenes Mades nošaušanu Cēsu policijas iecirknī sākts kriminālprocess. 22.aprīlī Cēsu iecirknī reģistrēts pārbaudes materiāls par lācenes Mades izbēgšanas faktu no voljera Līgatnes dabas takās. 8.maijā policijā saņemts iesniegums, kurā minēti vairāki apstākļi, kas norāda uz iespējamām noziedzīga nodarījuma pazīmēm saistībā ar lācenes Mades nošaušanu.

Saņemtais iesniegums pievienots sākotnējam pārbaudes materiālam, un, izvērtējot materiālus to kopumā, 9.maijā pieņemts lēmums par kriminālprocesa sākšanu pēc Krimināllikuma 19.nodaļas par noziedzīgu nodarījumu tautsaimniecībā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu