Rīt notiks 4. Vislatvijas Bērnu namu sadziedāšanās svētki

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīt, 21.aprīlī, Rīgā notiks jau 4. Vislatvijas bērnu namu sadziedāšanās svētki «Cielaviņa 2012», ko organizē Rīgas Baltijas Rotari klubs. Sadziedāšanās svētkos piedalīsies vairāk nekā 100 bērni no dažādiem Latvijas bērnu namiem. Pasākumu vadīs un tajā uzstāsies populārais itāļu dziedātājs Roberto Meloni. Savu atbalstu bērniem izteiks dalību arī vairāku valstu vēstnieki – Čehijas, Beļģijas, Slovākijas, Taivānas un Norvēģijas vēstnieki Latvijā. Apmeklēt svētkus bez maksas aicināts ikviens dziesmu mīļotājs.

«Šogad jau ceturto gadu pēc kārtas mēs tuprinām iesākto tradīciju, aicinot bērnus no Latvijas bērnu namiem parādīt savu talantu, sniedzot viņiem ne tikai finansiālu atbalstu, bet arī iedrošinot un viņus emocionāli atbalstot. Tāpēc Rīgas Baltijas Rotari kluba vārdā vēlos aicināt sabiedrību atbalstīt bērnu namu bērnus, atcerēties par viņiem un sniegt to palīdzību, kas ir katra spēkos - vienalga, vai tie ir aplausi pēc priekšnesuma, vai arī ziedojums naudas izteiksmē, bērniem ir svarīgs novērtējums,» stāsta Rīgas Baltijas Rotari kluba prezidents Džeims Semjuels (James Samuel).

«Cielaviņa 2012» norisināsies no 13:00 līdz 15:30, Rīgas 6.vidusskolā, A.Čaka ielā 102. Sadziedāšanās festivāls tiek organizēts ar mērķi veicināt Latvijas bērnu namos dzīvojošo bērnu integrāciju sabiedrībā, atvērtību, saliedētību, garīgo un kultūras vērtību attīstību un nostiprināšanu. «Cielaviņa» ietvaros bērniem tiek nodrošināts arī atbalstītāju sarūpēts cienasts, pusdienas, transporta izdevumi un ekskursijas.

Vislatvijas bērnu namu sadziedāšanās svētki pirmo reizi izskanēja 2009. gada oktobrī, kad tajos savu dziedāt prasmi demonstrēja 150 bērni no 13 bērnu namiem. Kopš pirmajiem sadziedāšanās svētkiem, katru gadu tiek aicināti pievienoties arvien jauni bērnu nami no visas Latvijas. Bērnu nami tika aicināti veidot savus korus vai grupas, kuros maksimālais dalībnieku skaits būtu līdz 10 dalībniekiem, izvēlēties vienu dziesmu un pieteikt savu dalību sadziedāšanās svētkos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu