Rita Lasmane par seksu pusmūžā (153)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: yodie ann, CC BY-SA 2.0

Sveicināti, augustā!

Kad dārzos un laukos briest dabas veltes, mums visiem gribas kaut ko lielu un skaistu. Dabas ritmi prasa savu un tam pakļauti visi vecumi.

Par vecumiem runājot, gribu pievērst uzmanību, mīļie PRINCESES lasītāji, šī numura rakstam par to, ka regulārs sekss pāri pusmūžam pagarina mūžu un aktivizē prāta darbību. Lai partneri, kas jau ilgi ir kopā joprojām vēlētos intīmu tuvību un tas jāgrib abiem. Ar vīriešiem parasti nav problēmu, bet sievietēm gan nereti rodas psiholoģiski bloki attiecībā uz sevi.

Viedoklis, ka sieviete pusmūžā nav vairs iekārojama, daudzām traucē gūt prieku un baudu no seksa. Pilnvērtīgs sekss ir iespējams jebkurā vecumā, ja vien sieviete pieņem sevi tādu kāda viņa ir. Mūsdienās sievietes mūžs krietni vien pagarinājies un arī tā saucamajā mūža otrajā pusē saglabā labu veselības stāvokli un līdz ar to izskatu. Pirms simts gadiem piecdesmitgadīga sieviete izskatījās daudz bēdīgāk un tika uzskatīta par veceni. Beidzoties reproduktīvajam vecumam sieviete netika uzskatīta par seksuālās iekāres vērtu. Diemžēl viedoklis par piecdesmitgadnieču pievilcību vai nepievilcību stipri atpaliek no progresa sieviešu izskatā.

Tiesa, nobriedušas sievietes augstu vērtējuši un uzskatījuši par iekāres un mīlestības vērtām daudzi pagātnes ģēniji. Balzaks ir viens no pazīstamākajiem un ticiet man, ne jau pusaudžu tips viņam paticis. Tāpēc, mīļās sievietes labākajos gados, nenonieciniet sevi tāpēc vien, ka neesat līdzīgas žurnālos redzamām modelēm. Un tā gluži nebūs, ka vīrietis iekāro tikai vizuālo izskatu. Vai tad tik primitīvus mēs viņus iemīlētu? Jā, vīrietis aplūko un novērtē citas sievietes, bet arī mēs, sievietes, aplūkojam un novērtējam citus vīriešus.To mēs darām neapzināti: lūkojoties uz kādu daiļu pretējā dzimuma pārstāvi, mūsu smadzenes izdala laimes hormonu. Kas tur slikts? Nu nevaram mēs visu mūžu savam partnerim būt pašas skaistākās! Tāpat kā viņi mums ar laiku vairs nešķiet paši labākie. Domāju, galvenais lolot un pilnveidot savu personību, bet seksualitāte piederas pie personības izpausmēm.

Nobriedusi sieviete nemēģinās būt pusaudze, kas apvainojas uz partneri par to, ka viņš joprojām neraugās ar apbrīnas pilnu skatienu. Iespējams, nobriedusi sieviete padomās, ko varētu izdarīt, lai liktu partnerim ar apbrīnu lūkoties viņā. Piemēram, nometīs pāris kilogramus, lai pati sajustos smukāka. Atjaunos garderobi. Tamlīdzīgas darbības vispirms ceļ pašas sievietes pašapziņu. Iemācīsies kādu jaunu paņēmienu, kā seksuāli iepriecināt partneri. Piemēram, erotisko masāžu. Galvenais apzināties sevi kā vērtīgu sievieti, nevis kā trenažieri. Sekss ir ne tikai monotonas kustības, kas sniedz fizioloģisku apmierinājumu. Varbūt tā bija jaunībā. Nobriedušiem cilvēkiem priekšspēle ir tā, kas sniedz lielāko gandarījumu. Priekšplānā izvirzās nevis vizuālais kairinājums, bet sajūtas. Galu galā arī vīrietis sen vairs nav Apolons. Domājat, viņš to neapzinās? Iedziļināšanās sajūtās ļauj izjust uzbudinājumu pilnā mērā un tas nodrošināšana abiem partneriem sasniegt pilnvērtīgu orgasmu, kas, savukārt, sniedz gan fizioloģisku, gan psiholoģisku gandarījumu. Jo ilgāk mēs saglabājam savu seksualitāti un neatmetam tai ar roku, jo ilgāk mūsu fiziskā un psihiskā veselība ir labā formā. Tad kāpēc gan negūt vispirms labumu savai veselībai un ļaut gūt to arī partnerim?

Komentāri (153)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu