Rita Lasmane par to, kuram gultā jābūt galvenajam (66)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Lai dzīvo brīvība un dažādība!

Pārsvarā vīrieši nonāk mēmās šausmās, kad runa iet par sievietes dominēšanu dzīvē; darba frontē, mācībās, pie stūres un citās dzīves jomās uz sievieti lūkojas kā uz vājo dzimumu. Tad kāpēc gultā viņi grib blakus aktīvas dāmas? Nez vai tik bieži sastopamas tādas sievietes, kas sadzīvē ir paklausīgas un rāmas, bet gultā tīģerienes. Domāju, drīzāk, ja kāda atrodas, tad tā tikai licies uz neilgu laiku, jo vīrietim uz to mirkli prātu aizmigloja rozā iemīlēšanās ķīselis, kas pats par sevi nav pats ļaunākais, kas varētu ar viņu notikt.

Kam tad jābūt galvenajam gultā? Partnera pakļaušana seksa laikā vairumam izraisa zināmas asociācijas ar BDSM. Ja dominē sieviete, tad jau viņa ir Bargā Kundze. Bet ja tā padomā, tad vīrieša pakļaušana gultā itin jauki atsvaidzina par apnicīgu kļuvušo gultas dzīvi. Tiesa, ne visas sievietes gatavas ņipri izpildīties attiecīgā žanrā par prieku baudkāram vecim vai arī ar mieru to darīt neilgu laiku.

Protams, ir pāri, kam BDSM ir pašsaprotama lieta un nekādas problēmas nerada.

Taisnības labad jāsaka, ka šeit es negribu iztirzāt attiecīga seksa novirziena nianses, bet gan to, ka iekarotāja lomā, proti, aktīvā puse var būt gan vīrietis, gan sieviete. Nav tā, ka tikai vīrietim jāizrāda iniciatīva un ja tā nenotiek, tad mīlēšanās izpaliek.

Ne vienmēr vīrietis grib un spēj būt iekarotājs. Citreiz viņš gribēt gribētu, bet saprot, ka pietrūks spara. Tad gan būtu skaisti, ka sieviete uzņemtos iniciatīvu un ļautu mīļotajam, pārāk nepārpūloties, tomēr baudīt seksa priekus.

Reiz kāda precēta dāma man stāstīja, ka viņa gribētu vairāk seksa, bet viņas vīrs, lūk, pārāk bieži nemetas veikt iekarošanas rituālu. Kad ieminējos: ja gribas vairāk, vai tad nevarētu pati uzsākt, man tika atbildēts, ka taču nevarot, viņam jābūt iniciatoram un izpildītājam. Diemžēl šīs dāmas prātā valdīja stipri vien novecojuši uzskati par sieviešu un vīriešu lomām gultā.

Runājot par lomām. Atceraties, kā mēs visi bērnībā sev pielāgojām visdažādākās lomas un cik aizraujošas bija šīs rotaļas. Neskaitāmas reizes esmu atkārtojusi ievērojamu gudru vīru un sievu viedokli, ka sekss ir aizraujošs tad, kad partneri atļaujas rotaļāties, nevis pieturas pie dzelžainiem stereotipiem. Drīkst mainīt lomas, izmēģināt visdažādākās pozas, mainīt mīlēšanās vietas un pat parotaļāties ar greizsirdības jūtām. Tikai ne vienveidība, kas agri vai vēlu apnīk un tieši tāpēc no tās atsakās!

Ja sieviete gultā kļūst par līderi, viņai parādās iespēja veikt eksperimentus tik, cik gribas, noskaidrot sava vīrieša «vājās» vietas, saprast, kas viņam patīk un izjust brīvību un varu. Kura sieviete par to nesapņo, pat ja izliekas vai pieņēmusi, ka vīrietis ir galvenais darītājs?

Brīvības pilnu Jums vasaru un Jāņus, kas tuvojas!

Komentāri (66)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu