RNP arī šogad ņems 5 miljonu latu overdraftu apkures parādu segšanai (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo/R.Oliņš

Pašvaldības SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» arī šogad plāno ņemt īstermiņa aizdevumu piecu miljonu latu apjomā, lai segtu iedzīvotāju parādus par apkuri un nodrošinātu laicīgu 2012./2013.gada apkures sezonas uzsākšanu.

Uzņēmums izsludinājis iepirkuma konkursu par kredītiestādes overdrafta piesaisti apgrozāmo līdzekļu papildināšanai piecu miljonu latu apmērā. Par šo naudu SIA «Rīgas namu pārvaldnieks» plāno segt tā apsaimniekošanā esošo dzīvojamo māju dzīvokļu īpašnieku, īrnieku vai nomnieku izveidojušos parādus par iepriekšējā apkures sezonā piegādāto siltumenerģiju AS «Rīgas siltums», kā arī citiem komunālo pakalpojumu sniedzējiem.

Īstermiņa aizņēmumu «Rīgas namu pārvaldnieks» plāno segt no dzīvokļu īpašumu īpašnieku, īrnieku vai nomnieku kārtējiem ikmēneša rēķinu maksājumiem.

Naudas resursu īstermiņa rezervēšanas un izmantošanas periods ir 180 dienas kopš overdrafta pirmās izmantošanas dienas, taču uzņēmums prognozē, ka overdrafta izmantošanas pakāpe plānotajā periodā varētu būt līdz 60%.

Uzņēmuma preses sekretārs Krists Leiškalns aģentūrai LETA pastāstīja, ka patlaban «Rīgas namu pārvaldnieka» klientu kopējais parāds par siltumu vasaras sezonā ir samazinājies līdz aptuveni 3,5 miljoniem latu salīdzinājumā ar septiņiem miljoniem latu apkures sezonas beigās. Parāda summa turpina samazināties, taču uzņēmums overdraftu plāno piesaistīt «ar rezervi».

Tāpat kā pērn, īstermiņa aizdevuma procentu maksājumus uzņēmums plāno segt no soda naudām, kas iekasētas šā gada pirmajā periodā. Kā ziņots, «Rīgas namu pārvaldnieks» no 1.jūlija piedāvā saviem noslēgt mierizlīgumu ar klientiem, kam izveidojies parāds par dzīvokli. Vienojoties par parāda pamatsummas atmaksu, iedzīvotāji var atbrīvoties no soda naudas maksājumiem, kas tiek dzēsti tikai brīdī, kad atmaksāts viss parāds.

Leiškalns skaidroja, ka šī atlaižu sistēma neietekmēs «Rīgas namu pārvaldnieka» iespējas norēķināties par plānoto overdraftu, jo procentu maksājumi tikšot segti no pirmā pusgada laikā iekasētajām soda naudām.

Soda naudās, no kurtām plānots maksāt aizņēmuma procentus, kopā saņemts aptuveni miljons latu.

Pasūtītāja plānotā kredītiestādes finanšu pakalpojuma līgumcena ir līdz 19 999,99 latiem, ieskaitot finanšu pakalpojuma noformēšanas maksu jeb komisiju.

Interesentiem piedāvājumi jāiesniedz personīgi vai jānosūta pa pastu iepirkuma komisijai līdz 31.augusta plkst.15 Ausekļa ielā 3-129, 4.kabinetā.

LETA jau ziņoja, ka līdzīgi uzņēmums rīkojās arī pērn - lai pilnībā norēķinātos ar «Rīgas siltumu» un laikus uzsāktu apkures sezonu, un kaimiņu parādu dēļ nebūtu jāsalst iedzīvotājiem, kuri par visiem pakalpojumiem norēķinājušies laikus, «Rīgas namu pārvaldnieks» saņēma īstermiņa aizdevumu, lai nomaksātu apkures parādus un vēlāk šo summu atmaksātu no iekasētajiem parādiem.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu