Roberts Ķīlis piesaka līdz šim lielāko un mērķtiecīgāko ieguldījumu Latvijas profesionālajā izglītībā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrāna uzņēmums

Savā jaunākajā videorunā izglītības un zinātnes ministrs Roberts Ķīlis atskatās uz sešos mēnešos paveikto un norāda, ka IZM ir īstenoti darbi, kurus spēs novērtēt pat «skeptiskais latvietis», proti, tie ir mērāmi gan konkrētos lēmumos, gan arī naudas summās.

Ministrs piesaka līdz šim lielāko un mērķtiecīgāko ieguldījumu Latvijas profesionālajā izglītībā. Koalīcijas partneru darba grupā ir lemts par papildu Eiropas struktūrfondu līdzekļu piešķīrumu aptuveni 31 miljona latu apmērā profesionālās izglītības centru rekonstrukcijai un modernizācijai. Tas nozīmē, ka Latvijā varēs pilnībā uzlabot un modernizēt aptuveni 10 profesionālās izglītības centrus, kas atbildīs 21. gs. prasībām. Lai novērstu jauniešu bezdarbu un rūpētos par jauniešu kvalifikācijas ieguvi, speciālajām jauniešu pārkvalifikācijas programmām iecerēts novirzīt 4.3 miljonus latu ES struktūrfondu līdzekļu. Savukārt karjeras konsultācijām izglītības iestādēs paredzēts novirzīt aptuveni 2 miljonus latu ar mērķi jauniešiem palīdzēt izvēlēties profesiju.
Ar Labklājības ministriju panākta vienošanās, ka izglītības iestādēm nākotnē būs tiesības piedalīties pieaugušo tālākizglītībā, tādējādi vairojot kvalitāti šajā jomā un radot papildus ienākumus skolām, skolotājiem un pašvaldībām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu