Robežsargi vilcienā aiztur Interpola meklētu vīrieti, kurš Somijā aplaupījis dārglietu veikalu (10)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Foto:VID

Valsts Ieņēmumu dienesta (VID) Muitas kriminālpārvalde kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par zagtu zelta juvelierizstrādājumu kontrabandu gandrīz 15 tūkstošu latu vērtībā, portālu «Apollo» informēja VID. 

VID Muitas kriminālpārvalde 19.aprīlī Ludzas rajona prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtīja no Valsts policijas saņemtu kriminālprocesu par 889 gramiem zelta juvelierizstrādājumu kontrabandu. Kriminālprocess pret Igaunijas valstspiederīgo, kurš centās ievest Latvijā zagtus juvelierizstrādājumus, tika uzsākts šā gada 28.janvārī.

23.janvārī, veicot muitas un robežkontroli vilcienā Maskava-Rīga, robežsargi pamanīja, ka vienam no pasažieriem - kādam 1967.gadā dzimušam Igaunijas iedzīvotājam - ir izrakstīts Eiropas apcietinājuma orderis. Tika noskaidrots, ka Igaunijas iedzīvotājs ir izsludināts tā saucamajā «Interpola meklēšanā» par bruņotu vardarbīgu juvelierizstrādājumu veikala aplaupīšanu bandas sastāvā Somijā. Vīrietis bija sasējis veikala darbiniekus un klientus un draudējis ar šaujamieročiem.

Veicot personas kratīšanu, viņa kabatās tika atrasti zelta izstrādājumi – daži gredzeni un divi zelta atlējumi. Zelta lējumi bija veidoti amatnieciski, pārkausējot vienā lējumā vairākus juvelierizstrādājumus ar visiem dārgakmeņiem. Iespējams, minētās darbības tika veiktas, lai apgrūtinātu nolaupīto juvelierizstrādājumu atpazīšanu.

Ievedot zeltlietas, pasažieris to nebija deklarējis muitas amatpersonām, tādēļ minētais kriminālprocess 5.februārī tika nodots VID Muitas kriminālpārvaldei. Ievestā zelta svars ir 889 grami, bet tā vērtība, pat amatnieciski pārkausētā veidā, pēc kompetento institūciju atzinuma ir 14 087 lati.

Valsts robežsardze, izpildot Somijas izrakstīto Eiropas apcietinājuma orderi, aizturēja Igaunijas iedzīvotāju, savukārt VID Muitas kriminālpārvalde papildus lūdza tiesai piemērot drošības līdzekli – apcietinājumu Latvijā ierosinātā kriminālprocesa ietvaros. 11.aprīlī ar Rīgas Ziemeļu rajona tiesas izmeklēšanas tiesneša lēmumu Igaunijas iedzīvotājam tika piemērots drošības līdzeklis – apcietinājums.

Pēc notiesāšanas Latvijā par zelta juvelierizstrādājumu kontrabandu minētā persona tiks izdota Somijai, kur pret to ierosināts kriminālprocess par laupīšanu, bet zeltlietas kā lietiskais pierādījums tiks nodotas Somijai pievienošanai kriminālprocesam par laupīšanu.

Ja iedzīvotāju rīcībā ir informācija par iespējamiem kontrabandas gadījumiem, VID aicina iedzīvotājus ziņot, zvanot uz diennakts bezmaksas uzticības tālruni 80009070, izvēloties tēmu «Kontrabanda». Iedzīvotāji tiks savienoti ar VID muitas iestāžu Nacionālo kontaktpunktu, kur 24 stundas diennaktī VID darbinieks uzklausa iedzīvotāju sniegto informāciju. Informācijas sniedzējam ir tiesības saglabāt anonimitāti.

Komentāri (10)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu