Roma uzvar «Dakaras» rallijreida 12.posmā; Peterhansels joprojām līderis (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Spāņu braucējs Nani Roma no Spānijas ceturtdien izcīnīja uzvaru «Dakaras» rallijreida 12.posmā, bet viņa komandas biedrs «Mini» rindās Stefans Peterhansels no Francijas pārliecinoši turpināja kontrolēt situāciju kopvērtējumā.

319 kilometrus garajā ātrumposmā Roma distanci beidza trijās stundās 36 minūtēs un 34 sekundēs, sasniedzot labāko rezultātu, kaut posma beigās viņa mašīnai plīsa riepa. Uzvarētājam četras minūtes un 18 sekundes zaudēja ar «Hummer» braucošais amerikānis Robijs Gordons, bet vēl par septiņām sekundēm atpalika «Toyota» komandas DĀR braucējs Žinels de Viljērs.

Lielāko daļu distances līderpozīcijā atradās pašreizējais čempions Peterhansels, bet pēdējās kāpās viņš zaudējis aptuveni 8-10 minūtes un noslēgumā finišēja ceturtajā vietā. Tomēr kopvērtējumā francūzis divus ātrumposmus pirms sacensību beigām de Viljēru joprojām apsteidz par 50 minūtēm un 21 sekundi.

«Jā, protams, ka mēs spējam sajust uzvaru, tomēr atceros divas reizes, kad «Dakaras» titulu zaudēju pēdējā dienā. Zinām, ka notikt var viss,» pēc posma teica Peterhansels, kurš tiecas pēc sava 11.titula rallijreidā. «Es varu pieļaut kļūdu, mūs var piemeklēt tehniskas problēmas. Joprojām ir atlikušas divas dienas.»

37.vietu ātrumposmā ieņēma lietuvietis Benedikts Vanags, kurš startē ar Latvijā būvēto automašīnu «OSCar O3». Kopvērtējumā viņš pakāpās uz 68.pozīciju.

Motociklu klasē ātrākais šoreiz bija Nīderlandes braucējs Franss Verhoevens («Yamaha»), tiekot pie sava ceturtā panākuma karjerā.

Tikmēr līderpozīciju kopvērtējumā saglabāja KTM braucēji Sirils Desprē no Francijas un portugālis Rubens Farija, kurus šķir piecas minūtes un 39 sekundes.

«Nevēlējos braukt pirmais, tāpēc ļāvu to viņam darīt,» izteicās Desprē, kurš ļāva Farijam kopvērtējumā pietuvoties par gandrīz astoņām minūtēm. «Tāpat man bija šodien svarīgi palīdzēt Rubenam. Viņš man palīdzējis 2010., 2011., 2012. un arī 2013.gada rallijreidā, tāpēc šoreiz izlēmu palīdzēt viņam cīņā par otro vietu kopvērtējumā.»

Savukārt smago automašīnu klasē šoreiz uzvaru svinēja krievs Andrejs Karginovs ar «Kamaz» automašīnu, bet kopvērtējumā joprojām līderis ir cits «Kamaz» krievu braucējs Eduards Nikolajevs, kurš tuvākos konkurentus apsteidz par vairāk nekā pusstundu.

Piektdien paredzētais priekšpēdējais posms būs garākais visā rallijreidā - 735 kilometri, no kuriem 441 kilometrs tiks veikts ātrumposma režīmā.

Sacensības sestdien noslēgsies Santjago.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu