Rosina ar fotoradariem kontrolēt pārkāpumus tikai no 15km/h virs atļautā braukšanas ātruma (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Televīzijas raidījums «Zebra» aicina balsot par skaidri noteiktu kārtību, kādā tiek izmantoti fotoradari. «Zebra» ierosina – ar fotoradaru palīdzību fiksēt tikai tos ātruma pārkāpumus, kas par vairāk kā 15 kilometriem stundā pārsniedz atļauto braukšanas ātrumu.

Savukārt kontrole līdz minētajai robežai tiktu atstāta tikai ceļu policistu kompetencē, kuri izvērtējot katru konkrēto gadījumu - pārkāpuma bīstamību atkarībā no tā izdarīšanas vietas, personas sodāmību un citus atbildību mīkstinošos vai pastiprinošos apstākļus - var pieņemt objektīvu un pamatotu lēmumu, portālam «Apollo» pavēstīja raidījuma veidotājs Pauls Timrots.

«Šis priekšlikums jau pirms kāda laika izskanēja, bet to neviens neņēma vērā. Bija jau noslēgts līgums ar «Vitronic» un mainīt noteikumus spēles laikā nebūtu korekti. Taču tagad ir īstais brīdis to atkal apdomāt, jo līgums netiek pildīts un iekšlietu ministrs paziņojis, ka to varētu lauzt,» norāda Timrots.

«Ja šo iniciatīvu sadzirdētu atbildīgās iestādes, tas stipri samazinātu tagadējo naidu pret fotoradariem. Šā brīža kvītiņu sūtīšana par 11-12 km/h ātruma pārsniegumiem tiešām nav audzinoša un izraisa tikai dusmas. Tāpēc, manuprāt, būtu tikai godīgi, ja lietas sadalītu tā – fotoradars strādātu kā jau konveijerim pienākas, bet cilvēki izdarītu smalko un precīzo darbu. Ceļu policisti tomēr ir profesionāļi un prot runāt ar cilvēkiem,» – tā Timrots.

Ja atbalsti šo ideju, atstāj savu balsi portālā «manabalss.lv».

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu