Rozenštrauha jubilejas zīmē vienosies visas paaudzes mākslinieki (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rozenštrauha jubilejas koncertā uzstāsies vairāku paaudžu mākslinieki. Aicinājums jauno paaudzi interpretēt Eduarda Rozenštrauha dziesmas likās pats par sevi saprotams, jo jaunai paaudzei ir jāizkopj tālāk savas tautas kultūras mantojums. Savu akcentu sniegs jaunie baleta mākslinieki no LNO baleta trupas - soliste Natālija Samborska un baleta mākslinieks Kristaps Lintiņš.

Liepājas 6.vidusskolas jauniešu koris Andra Mockusa vadībā interpretēs vispopulārākās Rozenštrauha melodijas savā skatījumā un ienesīs mūsdienīgu skanējumu.

Koncerta organizatore Indra Lintiņa pēc Eduarda Rozenštrauha nāves ir iznesusi 11 komponista neatskaņotās dziesmas, no kurām dažas 1995.gadā ietvēra audiokasetē «Vai atceries...» un arī šogad publika izdzirdēs publikai nezināmu Rozenštrauha dziesmu «Daugavas plostnieka dziesma».

Alvils Cedriņš ir starptautiski atzīts baritons - dziedājis ASV, Krievijā, Lietuvā. Koncertā viņš izpildīs klasisko repertuāru un Eduarda Rozenštrauha dziesmas.

Jauniešu horeogrāfisko miniatūru ansamblis «Vecrīga» aizvedīs Operešu skaistās mūzikas virpulī, mūziklu jautrajās un liriskajās melodijās un Eduarda Rozenštrauha dziesmu pārdzīvojumos.

Arvīds Platpers izrausies no koru dzīves saspringtā perioda un atraktīvi muzicēs uz akordeona, un aicinās uz sadziedāšanos Eduarda Rozenštrauha dziesmās.

Ansambli «Mantojums» pārstāvēs vijolnieks Reinis Galenieks, kurš aktīvi muzicējot ar Latvijas simfonisko orķestri ir pabijis gandrīz 40 valstīs tostarp Japānā, Šveicē, Tobago. Uzstājies kopā ar M.Rastrapoviču, diriģentu Andri Nelsonu.

Koncertu vadīs Indras Lintiņas meita Līga Jenča. Līga ir piedalījusies gandrīz visos Indras Lintiņas organizētajos koncertprojektos jau no bērnības, tāpēc šis Lielkoncerts ir liels izaicinājums un klātbūtnes prieks, uzstājoties kopā ar mammu.

Pianiste Sandra Lūķe ir visu pēdējo gadu Rozenštrauha dziesmu aranžētāja un šajā koncertā Sandra izspēlēs gan klasisko repertuāru, gan leģendārās Eduarda Rozenštrauha dziesmas.

Leģendāra būs kinoaktiera un Eduarda Rozenštrauha drauga Paula Butkēviča klātbūtne.

Savukārt dziesminiece Austra Pumpure ar folkloras kopu «Atštaukas» izdzīvos Liepājas teātra aktieru dzīvi.

Koncerts visiem,kuriem dārgas Atmodas laika atmiņas un Eduarda Rozenštrauha dziesmas.

  • Biļetes Biļešu paradīzes kasēs un pirms koncerta Liepājas teātrī,biļešu cenas no 2 Ls..
Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu