Rožu dienas Salaspilī

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Pašā vasaras viducī ziedu karaliene Roze svin savu vārda dienu un gaida viesus Nacionālā Botāniskā dārza rozārijā.  No 16. līdz 18. jūlijam «rožainu» vārdu vai uzvārdu īpašnieki - Rozes, Rozālijas, Rozīši, Rožkalni, Rozenbergi un citi - var apmeklēt Botānisko dārzu bez maksas.

Sestdien, 16. jūlijā, svētku viesiem būs iespēja gan iegūt zināšanas par savvaļas rožu sugām (ekskursija 10:30, vadīs Dagnija Šmite), saņemt rožu lietpratēju ieteikumus rožu šķirņu izvēlē un kopšanā. Rozārijā no 10:00 līdz 13:00 varēs vērot kāzu floristikas paraugdemonstrējumus.
NBD rozārijā zied gandrīz 300 rožu šķirnes, kas īpaši piemērotas Latvijas klimatam. Pulksten 12:00 pastaigā pa rozāriju aicinās Lakstaugu floras nodaļas asistente, rožu eksperte Ilma Nereta, kas katru no šķirnēm uzrunā vārdā un kā pašas bērnam spēj nosaukt kā labās, tā sliktās īpašības.

Astoņos vakarā notiks vārda dienas svinību saviesīgā daļa - vakarēšana rožu ielokā. Ciemos aicina rožu draugs, dr. biol. Valdis Ozols, piedāvājot stāstu bildēs «Cilvēka un rozes mīlestības ceļš cauri gadsimtiem». Par dziesmām un gaišu noskaņu gādās folkloras kopa «Laiva». Viesiem, kuru tērpā būs rozes motīvs - pēc 20:00 ieejas biļetes cena tikai 0.50 Ls.

Saulainā laikā Botāniskā dārza apmeklētāji aicināti izmēģināt saules pulksteni, kuram par rādītāju kalpo cilvēka ēna.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu