RP nevēlas izmaiņas ministriju sadalījumā (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Reformu partija pie jautājuma par tuvināšanos ar «Vienotību» atgriezīsies pēc valdības izveidošanas, jo pašlaik nav vajadzīga steiga, šodien žurnālistiem sacīja Reformu partijas (RP) valdes priekšsēdētājs Edmunds Demiters.

Demiters norādīja, ka iepriekš nospraustajā datumā - 18.janvārī - vēl netiks noslēgts darbs pie abu partiju tuvināšanās «ceļa kartes» izveides. Pašlaik ir valdības veidošanas process, kuru, kā cer politiķis, izdosies noslēgt 22.janvārī. Demiters gan atkārtoja, ka uz 12.Saeimas vēlēšanām paredzēts startēt no saraksta «Vienotība».

RP biedri neplāno stāties «Vienotībā». Kā izteicās Demiters, viedokli, ka RP Saeimas vēlēšanu kandidātiem būtu jāstājas «Vienotībā», ir paudis tikai viens politiķis. Šādu nostāju ir paudusi Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (V).

Runājot par iespējamajām RP ministru kandidatūrām jaunajā valdībā, politiķis norādīja, ka viņam nav jāizdomā nekas jauns, jo ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP), iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (RP) un ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts (RP) savās jomās esot labi strādājuši un no sabiedrības puses novērtēti kā profesionāļi.

Gadījumā, ja Ministru prezidenta amatam nominētā kandidāte Laimdota Straujuma (V) lūgs nomainīt kādu no ministra amata kandidātiem, Demiters gribēs no Straujumas dzirdēt argumentētu viedokli. Savukārt jautājums par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) ministra posteņa piešķiršanu ir Straujumas izvēle, taču RP valdes priekšsēdētājs cer, ka ministru piedāvājumā vairs nekas netiks mainīts.

Demiters uzskata, ka labs kandidāts VARAM ministra amatam ir nacionālās apvienības «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un brīvībai»/LNNK Saeimas frakcijas priekšsēdētājs un bijušais VARAM parlamentārais sekretārs Einārs Cilinskis.

Kā ziņots, Saeimas priekšsēdētāja, partijas «Vienotības» līdere Solvita Āboltiņa un Demiters 6.janvārī oficiāli parakstīja abu partiju vienošanās par tuvināšanos memorandu.

«12.Saeimas vēlēšanās startēs saraksts «Vienotība», kurā būs cilvēki no «Vienotības» un kurā būs cilvēki no RP, kas iestāsies «Vienotībā»,» iepriekš pauda Āboltiņa. RP citādi traktē panākto vienošanos. Politiskajā spēkā pastāvot uzskats, ka saskaņā ar vienošanos jābūt iespējai kandidēt 12.Saeimas vēlēšanās no «Vienotības» saraksta arī tad, ja RP biedrs nolems neiestāties «Vienotībā». Šis jautājums varētu tikt risināts, veidojot abu partiju turpmākās sadarbības «ceļa karti».

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu