RS kontrolieri pārbaudīs arī mikroautobusu pasažieru biļetes

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» izsludinātajā sarunu procedūrā par maršruta mikroautobusu pārvadājumu nodrošināšanu no 1.janvāra interesējušies jau 15 uzņēmēji, aģentūrai LETA pastāstīja «Rīgas satiksmes» pārstāvis Viktors Zaķis. Pārņemot mikroautobusu pārvadājumus, «Rīgas satiksme» veiks arī biļešu kontroli šajos transportlīdzekļos.

Sarunu procedūrā tiks precizēti ne tikai sadarbības nosacījumi, bet arī braukšanas tarifi maršruta mikroautobusos, tomēr sarunu gaitu «Rīgas satiksme» pagaidām nekomentē.

Zaķis norādīja, ka šo firmu ekonomiskie rādītāji «Rīgas satiksmi» būtiski neietekmēs, jo par paaugstināta komforta pasažieru pārvadājumu nodrošināšanu tiks slēgti līgumi ar apakšuzņēmējiem, kas tiks noskaidroti sarunu procedūrā. Biznesa jautājumi būs pašu uzņēmēju ziņā, bet «Rīgas satiksme» turpmāk nodrošinās kontroles funkciju pār šiem uzņēmumiem, un no 1.janvāra arī mikroautobusos biļešu kontroli veiks «Rīgas satiksmes» kontrolieri.

«Iesākumā nav plānots paplašināt Kontroles dienestu, bet gan operēt ar tiem resursiem, kas jau ir «Rīgas satiksmes» rīcībā. Tajā pat laikā nav izslēgts, ka nākotnē būs jāskata jautājums par Kontroles dienesta paplašināšanu,» sacīja Zaķis.

Transportlīdzekļu tehniskā kontrole, visticamāk, arī turpmāk būs Rīgas domes Satiksmes departamenta kompetence.

Kā ziņots, Rīgas domes sēdē 18.oktobrī pieņemts lēmums slēgt līgumu ar «Rīgas satiksmi» par sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas sabiedriskā transporta maršrutu tīklā. Jaunajā līgumā nav nodalīta atsevišķa maršrutu daļa, ko līdz šim apkalpoja privātie pārvadātāji ar maršruta taksometriem. Ar šo līgumu tiesības organizēt arī paaugstināta servisa pasažieru pārvadājumus ieguvusi «Rīgas satiksme».

Jaunais līgums veidots uz iepriekšējā deleģēšanas līguma pamata, taču turpmāk paaugstināta servisa pārvadājumus, kurus veica privātie komersanti pēc komerciāliem principiem, no 2012.gada 1.janvāra kontrolēs «Rīgas satiksme».

Tā kā «Rīgas satiksmei» nav iespēju pašai iegādāties atbilstošus transportlīdzekļus, uzņēmums uz līguma pamata konkursa kārtībā piesaistīs pašreizējās pārvadātāju firmas kā apakšuzņēmējus, un patlaban sarunu procedūrā interesi izrādījušas 15 firmas.

Iepirkuma konkursā būtiskākie kritēriji būs pārvadājumu kvalitāte, drošība, transportlīdzekļu nolietojums, kā arī piedāvātā cena. Tāpat «Rīgas satiksme» plāno ieviest kārtību arī mikroautobusu kursēšanas grafikos, lai turpmāk tie pa pilsētu pārvietotos «saprotamos laikos».

Maršruta taksometri apkalpo aptuveni desmito daļu no kopējā Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta maršrutu tīkla.

Mikroautobusu maršrutu tīklā izmaiņas netiek plānotas, taču tas tiks papildināts ar diviem jauniem maršrutiem, kas savienos mikrorajonus.

Arī pēc 1.janvāra šajos transportlīdzekļos biļetes būs nopērkamas pie vadītāja, un mikroautobusi pieturēs pēc pasažieru pieprasījuma.

Maršruta taksometros nedarbosies pašvaldības piešķirtās atlaides skolēniem, pensionāriem un citām pasažieru kategorijām - šajos transportlīdzekļos būs spēkā vienīgi valsts apstiprinātās atlaides invalīdiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu