RSU jauns ārvalstu studentu rekordskaits (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Andrejs Baburovs/LETA

Jaunajā studiju gadā mācības 1.kursā Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) uzsāks 200 ārvalstu studenti. Tādējādi 2013./2014.akadēmiskajā gadā RSU studēs līdz šim lielākais ārvalstu studentu skaits Latvijas vēsturē - 1050, kas jau ilgāku laiku ir arī lielākais ārvalstu studentu skaits starp Baltijas augstskolām, portālam «Apollo» pastāstīja Edijs Šauers, RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Pateicoties sekmīgām ārvalstu vizītēm jaunā studiju gadā piesaistīti arī studenti no jaunām Āzijas un Latīņamerikas valstīm. Pirmo reizi studijas RSU uzsāks studenti no Azerbaidžānas un Honkongas. Studēt RSU būs ieradies arī students no Brazīlijas.

Jau vairāku gadu garumā 95% no RSU ārvalstu studentiem nāk no Eiropas Savienības valstīm. Lielāko daļu no RSU uzņemtajiem ārvalstu studentiem veido skandināvi - 42% no kopējā 1.kursa studentu skaita, to skaitā Zviedrijas pārstāvji - 19%, tālāk seko Norvēģija - 12% un Somija - 11%. Otru lielāko grupu veido Vācijas studenti - 39%. Tai seko Lielbritānija - 5%, Portugāle - 3%, Izraēla - 2%, Nīderlande - 2%, kā arī studenti no Brazīlijas, Honkongas, Ungārijas, Īrijas, Kazahstānas, Šrilankas un Turcijas.

Kopumā studijām RSU tika saņemti teju 600 ārvalstu studentu pieteikumu, taču, lai nodrošinātu labāko un motivētāko studentu uzņemšanu, tika uzņemti 200 studenti. Līdz ar to veidojās konkurss - trīs cilvēki uz vienu studiju vietu.

RSU rektors profesors Jānis Gardovskis: "RSU vienmēr ir izcēlusi kvalitātes nozīmi studijās un augstskolas darbā. Piedāvājam augstas kvalitātes studijas labākajiem un motivētākajiem studentiem, jo tieši augsti motivēti un izcili studenti ir viens no nosacījumiem arī izcilu jauno medicīnas profesionāļu sagatavošanā un augstākās izglītības kvalitātei kopumā. Tāpēc arī ārvalstu studentu atlasē ieviesām konkursu - uzņēmām tikai labākos."

Ārvalstu studenti RSU apgūst studijas angļu valodā. Lielākā priekšroka studiju izvēlē no ārvalstu studentu puses tiek dota studiju programmām "Medicīna" un "Stomatoloģija.

RSU ārvalstu studentus piesaista jau 20 gadus, kuru laikā RSU nepārtraukti ir gājusi vienā solī ar pasaules tendencēm studiju metodoloģiju attīstībā un mācību materiālu modernizācijā, tai pašā laikā saglabājot Eiropā jau reti sastopamo mācību bāzi - Anatomikumu, kas ļauj preparēt cilvēku dabiskos audus. RSU priekšrocība ir arī studentu salīdzinoši agrā apmācība klīnikās, nodrošinot teorētisko zināšanu praktisku nostiprināšanu tiešā saskarsmē ar pacientiem. Rezultātā ir izveidojusies laba starptautiskā reputācija, kas pēdējos gados ļāvusi RSU rīkot ārvalstu studentu atlases konkursu, piesaistot tikai centīgākos un motivētākos studētgribētājus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu