Laika posmā no šī gada 9.janvāra līdz 20.janvārim Rīgas Stradiņa universitātē (RSU) notiks ziemas uzņemšana divpadsmit studiju programmās - sešās bakalaura un sešās maģistra studiju programmās, portālu «Apollo» informēja Edijs Šauers, RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs.

Uzņemšana notiks bakalaura studiju programmās:

• nepilna laika profesionālajā programmā «Uzturs», kurā sagatavo uztura un diētas speciālistus,

• profesionālajā un akadēmiskajā studiju programmās «Tiesību zinātne» pilna un nepilna laika studijām katrā,

• nepilna laika akadēmiskajā programmā «Veselības sports», kurā var apgūt sporta un fitnesa trenera prasmes un zināšanas.

Tāpat uzņemšana notiks sešās maģistra studiju programmās:

• akadēmiskajās un profesionālajās studiju programmās «Tiesību zinātne», turklāt profesionālajā studiju programmā «Tiesību zinātne» ir jaunums - specializācija «Operatīvais darbs», kas ļauj apgūt operatīvo dienestu darba specifiku un zināšanas,

• akadēmiskajā studiju programmā «Audiologopēdija», kurā var padziļināti apgūt komunikācijas un runas traucējumu diagnostiku un novēršanu,

• akadēmiskajā studiju programmā «Biomedicīna», kurā var apgūt bioloģijas un citu dabas zinātņu pielietojumu klīniskajā praksē,

• akadēmiskajā studiju programma «Fizioterapija»,

• akadēmiskajā studiju programmā «Sociālā antropoloģija»,

Par profesionālo maģistra studiju programmu «Tiesību zinātne» ar jauno specializāciju «Operatīvais darbs» -

RSU Juridiskās fakultātes dekāns Andrejs Vilks: «Ārvalstu pieredze augsti kvalificētu speciālistu sagatavošanā operatīvās izziņas un operatīvo dienestu darba organizācijas sfērā apliecina to, ka ir nepieciešamas speciālas studiju programmas minētajā jomā, kur atbilstošus studiju kursus realizētu augsti kvalificēti mācībspēki ar lielu praktisko darba pieredzi, izmantojot ne tikai nacionālo, bet arī citu valstu metodiku.»

Profesionālās maģistra studiju programmas «Tiesību zinātne» ar specializāciju «Operatīvais darbs» vadītājs ir policijas ģenerālis, docents Aldis Lieljuksis, bet lekcijas lasīs vēl citi Latvijā pazīstami operatīvā darba un jurisprudences eksperti - vadošais pētnieks Jānis Baumanis, Valsts policijas Kriminālpolicijas priekšnieks Rauls Kviesītis, Valsts policijas Organizētās noziedzības apkarošanas pārvaldes priekšnieks Uģis Araks, Valsts policijas Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieks Gatis Gudermanis, Valsts policijas atbalsta pārvaldes priekšnieks Juris Šulte, LR Specializētās prokuratūras prokurors Aleksandrs Višņakovs, kā arī Valsts policijas Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieka vietniece Ilze Sokolovska.

Par maģistra studiju programmu «Sociālā antropoloģija» -

Kā katru gadu, arī šogad liela interese ir par maģistra studiju programmu «Sociālā antropoloģija». Kā norāda programmas veidotājs Klāvs Sedlenieks: «Ikdienas parašas un izturēšanās formas mijiedarbojas ar to, kā spriežam, vērtējam, identificējam paši sevi un apkārtējo vidi - cilvēkus, lietas, procesus. Jo dziļāki ieradumi, jo tie kļūst slēptāki un nemanāmāki, arvien konkrētāk un ciešāk nosakot mūsu dzīves veidu. Sociālā antropoloģija ir pētniecības virziens, kas cenšas to atkal padarīt atklātu un redzamu, norādot uz līdzībām dažādo sabiedrību un kultūru starpā. Līdzību un atšķirību atklāšana piedāvā jaunus rīcības un apziņas modeļus. Ikdienas dzīve iegūst jaunus scenārijus. Līdz ar to sociālās antropoloģijas piedāvātas atziņas kļūst pielietojamas ļoti plašās darbības un pētniecības sfērās.»

RSU piedāvātā programma ir mērķēta uz plašu Eiropas un pasaules kultūru analīzi, piedāvājot studentiem starpdisciplinārus studiju priekšmetus un antropoloģisko pētījumu iespējas visā pasaulē. «Sociālās antropoloģijas» programmas pasniegšanai ir piesaistīti virkne Latvijā pazīstamu antropologu, kas izglītību ieguvuši labākajās Rietumu augstskolās, piemēram, Viesturs Celmiņš, Agita Lūse, Klāvs Sedlenieks un citi. Savukārt vieslekcijas programmas ietvaros regulāri lasa pasniedzēji no vadošajām pasaules augstskolām - Oksfordas, Kembridžas, Bērklijas universitātēm u.c. Tā kā RSU piedāvātā «Sociālā antropoloģija» ir valsts akreditēta maģistra studiju programma, tajā studējošajiem ir vairākas priekšrocības, piemēram, iespēja saņemt valsts garantēto studiju kredītu.

Pieteikties studijām var, iesniedzot dokumentus RSU Studentu servisā, Dzirciema ielā 16, vai arī reģistrējoties RSU izveidotajā interneta vietnē - e-Uzņemšana: https://uznemsana.rsu.lv/.

Tuvāk ar ziemas uzņemšanas nosacījumiem un programmu aprakstiem var iepazīties RSU mājas lapā: http://www.rsu.lv/studiju-iespejas/uznemsana

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp