RTU jaunie arhitekti diplomdarbos pievēršas postpadomju mantojumam (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: izstādes plakāts

Rīgas Tehniskās universitātes Arhitektūras un pilsētplānošanas fakultātes (RTU APF) absolventi diplomdarbos izstrādājuši savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpašu uzmanību pievēršot padomju laikā būvēto māju atjaunošanas iespējām un bijušo rūpnīcu ēku un teritorijas pielāgošanai mūsdienu vajadzībām, portālu «Apollo» informēja RTU informācijas centrs.

26 jauno arhitektu diplomprojektu izstādes «100% SALE» un tai veltītās 2013. gada izlaiduma gadagrāmatas atklāšanas svētki notiks piektdien, 24. janvārī, RTU radošo industriju centrā, Rīgā, Āzenes ielā 18. Tā būs apskatāma līdz 10. februārim.

Absolventi diplomprojektos ieskicē savu redzējumu par Rīgas pilsētvides attīstību, īpaši akcentējot nepieciešamību domāt par padomju laikā izveidoto dzīvojamo rajonu revitalizāciju. Vairākus diplomandus interesē arī Rīgas vēsturiskais centrs, bijušo rūpnīcu teritoriju un ēku nākotne. Izstādē varēs iepazīties arī ar studentu piedāvātajiem risinājumiem postindustriālās pilsētvides transformācijai Kauņā un Fusin salas telpiskās attīstības stratēģijai Šanhajā, Ķīnā.

Facebook

Izstāde tapusi, pateicoties RTU Studentu parlamenta, Latvijas Arhitektu savienības, AS «Swedbank», flīžu un grīdas segumu uzņēmuma «Tormans», interjera salona «Siena», uzņēmumu: «RIPO international», «Gyproc», «Isover» un «Weber» atbalstam.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu