RTU/«Robežsardze» piedzīvo zaudējumu «Schenker» līgas pusfinālā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: volejbols.lv

Latvijas komanda RTU/«Robežsardze» šodien piedzīvoja zaudējumu Latvijas un Igaunijas apvienotā vīriešu volejbola čempionāta - «Schenker» līgas - pusfinālā.

Latvijas komanda ar 0-3 (19:25, 17:25, 24:26) piekāpās Igaunijas klubam Tartu «Bigbank».

Maču labāk iesāka «Bigbank» volejbolisti, kuri izvirzījās vadībā ar vairāku punktu pārsvaru, taču pirmā seta izskaņā Latvijas komanda pietuvojās līdz 17:18. Tomēr ar to bija par maz, jo turpinājumā Tartu vienības spēlētāji spēlēja ļoti pārliecinoši, uzvarot setā ar 25:19.

Arī otro setu krietni labāk uzsāka «Bigbank», ātri vien izvirzoties vadībā ar 6:1. Turpinājumā Igaunijas klubs spēlēja bez lieliem kritumiem, neļaujot RTU/«Robežsardzes volejbolistiem lauzt spēles gaitu un uzvarot setā ar 25:17.

Trešais sets iesākās jau ar rīdzinieku pārsvaru, kur īsā laikā panāca 7:2 savā labā. Tiesa, nedaudz vēlāk «Bigbank» jau izlīdzināja rezultātu (10:10) un seta otrajā pusē pārņēma iniciatīvu savās rokās. Tomēr seta izskaņā RTU/«Robežsardze» spēja panākt sāncenšus un, taču nekādi neizdevās izrauties vadībā un uzvarēt vismaz vienu setu šajā pusfināla mačā. Tā rezultātā galotnē labāk nospēlēja Igaunijas klubs, iekļūstot «Schenker» līgas finālā.

Latvijas komandas rindās rezultatīvākais ar deviņiem punktiem bija Mārcis Jirgensons.

Spēlē par trešo vietu Latvijas komanda spēkosies ar Igaunijas komandu «Parnu», kamēr «Bigbank» pretinieki finālā būs Tallinas «Selver».

Rīdzinieki jau otro gadu pēc kārtas ir vienīgie Latvijas pārstāvji finālčetrinieka sacensībās.

Spēle par trešo vietu un fināls norisināsies svētdien.

Igaunijā izšķirošās spēles notiek jau septīto gadu pēc kārtas.

Ceturtdaļfinālā RTU/«Robežsardze» sērijā līdz divām uzvarām ar 2-0 pieveica Igaunijas klubu «Rakvere». Tikmēr pārējie divi izslēgšanas turnīrā startējušie Latvijas klubi nepārvarēja ceturtdaļfināla barjeru - valsts čempioni «Biolars»/«Jelgava» sērijā ar 0-2 piekāpās «Bigbank», bet «Daugavpils Universitāte» ar tādu pašu rezultātu atzina «Parnu» komandas pārākumu.

Tikmēr «Selver» ar 2-0 pieveica pagājušās sezonas līgas čempionus TTU.

Pēc pirmajiem diviem turnīra posmiem izslēgšanas cīņām nespēja kvalificēties Latvijas klubs «Poliurs»/«Ozolnieki.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu