Rudenī pie skatītājiem nonāks latviešu spēlfilma «Sapņu komanda 1935»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ekrānuzņēmums

Plānots, ka šā gada novembrī pirmizrādi piedzīvos režisora Aigara Graubas jaunā spēlfilma «Sapņu komanda 1935» - stāsts par Latvijas basketbola komandu, kas 1935.gadā izcīnīja pirmo Eiropas čempionu titulu, nodrošinot paliekošu vietu pasaules sporta vēsturē.

Kā aģentūru LETA informēja filmas producents Andrejs Ēķis, filmā galvenās lomas atveidos tādi aktieri kā Jānis Āmanis, Inga Alsiņa, Mārcis Manjakovs, Andris Bulis, Artūrs Krūzkops, Jānis Vimba un citi.

1935.gadā Ženēvā tika rīkots pirmais Eiropas čempionāts basketbolā. Tam gatavojās arī Latvijas valstsvienība. Basketbols Eiropā tolaik bija jauna un ne īpaši populāra spēle, komandas iepriekš nebija tikušās starptautiskās sacīkstēs, bet visi gribēja būt pirmie, lai ierakstītu savas valsts vārdu sporta vēsturē.

Latvijas valsts 1935.gada basketbola izlases treneris Valdemārs Baumanis bija pārliecināts, ka viss ir iespējams, viņš ticēja, ka basketbols var kļūt par populāru spēli, ka var apvienot cilvēkus ar dažādām interesēm un ambīcijām vienotam mērķim, ka visas valstis Eiropā ir vienlīdz svarīgas, un uzvarēs labākais.

Lai iepazīstinātu ar topošo filmu un plānoto sadarbību ar «Latvijas Mobilo telefonu», 23.februārī plkst.15 filmas «Sapņu komanda 1935» filmēšanas paviljonā notiks preses konference.

Reportāža no filmēšanas sākuma:

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu