Rudens pirmie mēneši būs siltāki un lietaināki par normu

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Rudens pirmie mēneši Baltijas valstīs būs siltāki un lietaināki par normu, prognozē Lielbritānijas meteodienests «Metoffice».

Septembrī un oktobrī Baltijas valstīs nokrišņu būs daudz, īpaši jūras piekrastē, bet mazāk austrumu rajonos. Līdzīgs būs arī temperatūras sadalījums - piekrastes rajonos būs siltāks par normu, bet austrumos - ap normu.

Arī skaitliskā modeļu «Global Forecast System» un Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra prognozes tuvākajām dienām ir līdzīgas - septembra sākumā dažas vasarīgi siltas dienas mīsies ar rudenīgi lietainām. Saulainākajās dienās gaisa temperatūra septembra sākumā vēl var sasniegt +22..+27 grādus, taču lietainās dienās gaiss būs krietni vēsāks - ap +16..+20 grādiem. Tas nozīmē, ka kopumā septembra sākums būs siltāks par normu.

Pašreizējās prognozes arī rāda, ka septembra sākumā salnas, visticamāk, nav gaidāmas.

Vēji arvien biežāk būs brāzmaini, un septembra pirmajās desmit dienās jūras piekrastē Kurzemē būs dažas dienas ar brāzmām līdz 15-19 metriem sekundē.

Savukārt Dabas vērotājs Vilis Bukšs prognozē, ka rudens šogad sāksies agri un būs garš, bet īsi pirms Ziemassvētkiem būšot daudz sniega. Tas tādēļ, ka pirms Bērtuļiem (24.augusta) uznākušas pirmās salnas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu