«Rudens stādu parāde 2010» Bulduros

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Apollo

Šā gada 18.septembrī pie Bulduru dārzkopības vidusskolas notiks gadskārtējā «Rudens Stādu Parāde 2010»,  kuru sesto gadu pēc kārtas rīko Stādu audzētāju biedrība sadarbībā ar Bulduru dārzkopības vidusskolu, to bez maksas varēs apmeklēt jebkurš interesents, portālu «Apollo» informēja Zane Zeltiņa, Stādu audzētāju biedrības biroja vadītāja.

Rudenī stādu audzētāji parāda saviem klientiem sezonā saaudzēto jauno stādu produkciju visplašākajā daudzveidībā. Tieši rudenī ir vislielākais šķirņu piedāvājums, stādu izmēru un apjomu plašākās iespējas.

Šoruden satikties ar stādu mīļotājiem ieradīsies gandrīz visi lielākie un vairāki desmiti individuālie stādu audzētāji kopskaitā virs 50. Kā jau ierasts, parādes laikā varēs ne tikai iepazīt audzētājus, bet arī iegādāties Latvijā audzētus stādus no dažādiem novadiem. Rudens stādu parādē piedāvātais augu sortiments būs interesants, daudzveidīgs, kā arī Latvijas klimatiskajiem apstākļiem atbilstošs. Būs iespēja iegādāties dažādus skujkokus, dekoratīvos kokus un krūmus, ziemcietes, rozes, rododendrus, augļu kokus un ogulājus, sīpolpuķes, gumus, sēklas un kaktusus.

Šogad studentu un pasniedzēju izlolotais dārzs sakopts īpaši skaists par godu Bulduru Dārzkopības vidusskolas 100 gadu jubilejas svinībām. Skaistā vieta un krāšņie augi, ko sarūpējuši stādu audzētāji, pelnīti padara šo pasākumu par vieniem no krāšņākajiem rudens svētkiem. Apmeklētājus priecēs arī krāšņās Bulduru dārzkopības vidusskolas puķu dobes rudens ietērpā.

Vēlreiz atgādinām, ka augus konteineros un podos var stādīt dārzā no sala līdz salam. Rudens mitrajos apstākļos tie ieaugsies daudz labāk, prasot mazāk rūpes no dārza saimnieka. Sevišķi ieteicams pasteigties iestādīt pavasari ziedošos augus, lai tie jau spētu priecēt nākamajā pavasarī.

stadi@stadi.lv

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu