Rudņevs oficiāli pievienojies «Hamburger SV»

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Latvijas futbola izlases uzbrucējs Artjoms Rudņevs šodien oficiāli noslēdza četru gadu līgumu ar Vācijas bundeslīgas čempionāta klubu «Hamburger SV».

Līdz ar to 24 gadus vecais Rudņevs kļūs par vēsturē pirmo Latvijas futbolistu bundeslīgas čempionātā. Ceturtdienas vakarā Rudņevs izgāja medicīniskās pārbaudes, un pēc tām tika parakstīts līgums līdz 2016. gadam.

Iepriekš tika prognozēts, ka SV komanda par Rudņevu Polijas klubam Poznaņas «Lech» transfērā samaksās 3-3,5 miljonus eiro (2,1-2,4 miljonus latu). Paredzams, ka Rudņevs kļūs par horvātu uzbrucēja Mladena Petriča aizstājēju.

Pirmajā intervijā, kas publicēta Hamburgas kluba mājaslapā internetā, Rudņevam pirmais jautājums tika uzdots par to, kā viņu saukt, un spēlētājs atbildējis, ka vēlas, lai tas notiek latviskajā formā. Pirms tam diskusijas bija izraisījusi tēma, ka «Lech» komandā viņa kreklam uz muguras bija rakstīts «Rudnev».

«Pēdējās divas dienas bija ļoti piepildītas, un esmu priecīgs, ka tas beidzot ir noslēdzies. Hamburgas komanda man būs liels izaicinājums un svarīgs solis manā attīstībā,» Rudņevs ir gatavs pierādīt sevi arī Vācijā. «HSV komandai ir lieliska reputācija, lielas tradīcijas, labi spēlētāji, stadions un pilsēta. Polijas līgā spēlētāji man teica daudz labu vārdu par Hamburgas klubu.»

Tā kā Rudņevs jau ilgstoši kontaktējies ar «Hamburger SV» komandu un vēlējies nokļūt tieši tajā, futbolists atzina, ka viņš pēdējā laikā internetā noskatījies daudzas Hamburgas komandas spēles un turējis īkšķus, lai tā saglabā vietu bundeslīgā.

«Vācijas bundeslīga ir viens no stiprākajiem čempionātiem Eiropā,» Rudņevs tomēr izteica cerību, ka viņam izdosies turpināt būt rezultatīvam.

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Rudņevs ar 22 precīziem raidījumiem kļuva par pārliecinošu Polijas čempionāta rezultatīvāko spēlētāju.

2010. gadā «Lech» komanda par Rudņevu uzbrucēja iepriekšējai komandai «Zalaegerszeg» (ZTE) no Ungārijas samaksāja tikai 500 000 eiro (351 000 latu).

«Hamburger SV» komanda bundeslīgas kopvērtējumā ar 36 punktiem 34 spēlēs ierindojusies 15. vietā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu