Rupeikam/Stupelim 2. vieta PČ posmā Vācijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova/LETA

Pasaules čempionātā motokrosā blakusvāģiem astotajā posmā - Vācijas «Grand Prix» - svētdien otro vietu izcīnīja Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Kaspars Stupelis.

Abos braucienos uzvaras izcīnīja astoņkārtējais pasaules čempions Daniels Vilemsens no Nīderlandes, kurš šajā posmā startēja ar horvātu kantētāju Ondžeju Čermaku, bet Rupeiks un Stupelis abos braucienos ieņēma otro vietu, kas summā deva 44 punktus.

Rupeiks sezonu iesāka ar Elviju Mucenieku, tomēr pēc kantētāja traumas viņš panāca vienošanos ar Stupeli. Abi sportisti kopā brauca pagājušajā sezonā, bet starpsezonā finansiālu iemeslu dēļ izšķīrās. Tomēr vēlāk Rupeiks ar Stupeli izlēma kopā braukt līdz šīs sezonas beigām.

Tikmēr trešo vietu izcīnīja Jāņa un Laura Daideru ekipāža, kas abos braucienos ieņēma trešo vietu un summā tika pie 40 punktiem.

Krievijas pilots Jevgēņijs Ščerbiņins ar latvieti Haraldu Kurpnieku braucienos finišēja attiecīgi piektajā un septītajā vietā, kas summā deva septīto pozīciju un 30 punktus.

Savukārt beļģa Jorisa Hendriksa un latvieša Kaspara Liepiņa ekipāža braucienos ieņēma attiecīgi septīto un astoto pozīciju, kas summā ļāva ierindoties astotajā vietā.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc astotā posma līderpozīcijā ar 366 punktiem nostiprinājās Vilemsena ekipāža, bet tai ar 315 punktiem seko Hendrikss/Liepiņš. Daideri ar 286 punktiem kopvērtējumā pakāpās uz trešo vietu, Ščerbiņins/Kurpnieks ar 211 punktiem pakāpās uz piekto pozīciju, bet Rupeika ekipāža ar 183 punktiem pakāpās uz septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu