Rupeiks/Kurpnieks ieņem 2.vietu Latvijas «Grand Prix» izcīņas otrajā braucienā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Evija Trifanova/LETA»

Pasaules motokrosa čempionāta blakusvāģu klasē devītā posma - Latvijas «Grand Prix» izcīņas - otrajā braucienā Ķeguma Motocentrā «Zelta Zirgs» svētdien otro vietu izcīnīja Latvijas ekipāža Māris Rupeiks un Haralds Kurpnieks.

Uzvaru arī otrajā braucienā izcīnīja beļģi Jans Hendrikss un Tims Smoininkss, kas kļuva par Latvijas «Grand Prix» uzvarētājiem.

Otrajā braucienā trešo vietu izcīnīja Beļģijas pilots Joriss Hendrikss, kura kantētājs ir latvietis Kaspars Liepiņš. Abu braucienu kopvērtējumā Hendrikss/Liepiņš ieņēma otro vietu.

Cits Beļģijas sportists Nikijs Pulinkss, kura kantētājs ir divkārtējais pasaules čempions motokrosā blakusvāģu klasē Kaspars Stupelis no Latvijas, arī otrajā braucienā ieņēma sesto vietu, kas Latvijas «Grand Prix» izcīņā viņiem garantēja sesto pozīciju.

Savukārt Rupeiks/Kurpnieks, kas pirmajā braucienā izstājās jau ceturtajā aplī, Latvijas «Grand Prix» izcīņas kopvērtējumā ierindojās astotajā vietā.

Latvijas ekipāža Arnolds Sīlis un Gints Sīlis otrajā braucienā finišēja 16.vietā, bet abu braucienu summā viņi ieņēma 19.vietu.

Vēl vienu Latvijas ekipāžu - brāļus Jāni un Lauri Daiderus - otrajā braucienā jau startā piemeklēja tehniskas problēmas. Latvijas «Grand Prix» izcīņas kopvērtējumā Daideru ekipāža ierindojās desmitajā vietā.

Tikmēr 12.vietu otrajā braucienā ieņēma pēdējo sešu gadu pasaules čempions, holandietis Daniels Vilemsens ar kantētāju Svenu Verbrugi, kuriem šīs ir pirmās sacensības kopš Vilemsena jūlija sākumā gūtās traumas. Abu braucienu kopvērtējumā Vilemsens ierindojās 11.pozīcijā.

Pēdējos divus gadus Ķegumā bija uzvarējuši latvieši. 2007.gadā to paveica Kristers Serģis kopā ar Stupeli, bet pērn Latvijas «Grand Prix» izcīņā triumfēja Rupeiks/Kurpnieks.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc aizvadītiem deviņiem posmiem līderpozīcijā ar 317 punktiem atrodas Hendrikss/Smoininkss, bet viņiem ar 314 punktiem cieši seko Hendrikss ar Liepiņu. Ceturtajā vietā ar 273 punktiem atrodas brāļi Daideri, bet Rupeiks/Kurpnieks ar 245 punktiem patlaban ieņem sesto pozīciju. Savukārt Vilemsens ar 244 punktiem nokrita jau uz septīto vietu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu