Rupjmaizes kārtojums ar plūmēm (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.amam.lv

Deserts ir viegli skābens ar saldi, gaisīgu putukrējumu noti. Pagatavojams ļoti ātri un kārtojumā var izmantot dzērveņu, brūkleņu, plūmju, zemeņu, aveņu, ābolu augļu masas vai ievārījumu, kas nav ļoti salds.

Sastāvdaļas

  1. Rupjmaize 500 g
  2. Svaigas vai saldētas plūmes 300 g
  3. Saldais krējums 500ml
  4. Vaniļas cukurs 2 tējk.
  5. Kanēlis 1-2 tējk.
  6. Cukurs (pēc garšas)

Pagatavošana

  1. Sasilda krāsni 200°C grādus karstu.
  2. Uz plāts smalki sadrupina rudzu maizi. Apber ar cukuru un kanēli, visu kārtīgi sajauc.. Apgrauzdē (apmēram 10 min) un atdzesē. Kad atdzisis, maizi vēlreiz sasmalcina blenderī.
  3. Sablendē plūmes. Ja vēlas, pievieno nedaudz cukuru.
  4. Saputo saldo krējumu ar vaniļas cukuru.
  5. Kārto desertu kārtās. Traukā liek: rupjmaizi, ogu mērci, saldais krējums. Atkārto kamēr trauks pilns.
  6. Vislabāk desertu baudīt vismaz pēc 4h, vai nākamajā rītā. Pasniedzot dekorē ar ogām, rīvētu tumšo šokolādi, kanēli, vai palikušajām maizes drupačām.
Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Nepalaid garām
Uz augšu