SAB vērtē divu potenciālo KNAB izmeklētāju atbilstību pielaižu darbam ar valsts noslēpumu piešķiršanai (8)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edijs Pālens/LETA

Satversmes aizsardzības birojs (SAB) vērtē divu potenciālo Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklētāju atbilstību pielaižu darbam ar valsts noslēpumu piešķiršanai.

SAB aģentūrai LETA gan nekādu informāciju saistībā ar šo personu vērtēšanu nesniedza, taču KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs apliecināja, ka patlaban tiek gaidīts atzinums no SAB, vai atlasītie kandidāti atbilst likumā noteiktajām prasībām, lai saņemtu speciālo atļauju pieejai valsts noslēpumam.

Konkurss uz divām vakantajām Izmeklēšanas nodaļas izmeklētāja amata vietām tika izsludināts šā gada maijā. Pēc Vitenburga teiktā, tas tagad ir noslēdzies. Konkursa rezultātā tika atlasīts viens pretendents, savukārt vēl viens tika izvēlēts, izmantojot citu iekšējā kārtībā noteikto pretendentu atlases procedūru - pretendenta uzaicināšanu jeb tā saukto vervēšanas metodi.

Kopumā birojā ir 20 izmeklētāju štata vietas, un divas no tām vasarā bija vakantas.

KNAB mājaslapā pieejamā informācija liecina, ka patlaban birojā strādājošo izmeklētāju atalgojums ir no 550 līdz 825 latiem, bet vidējā alga ir 687 lati.

Lai kļūtu par KNAB izmeklētāju, pretendentiem jābūt ar augstāko akadēmisko vai profesionālo izglītību tiesību zinātnēs, trīs gadu pieredzei pirmstiesas izmeklēšanā, kā arī atbilstībai Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja likuma 5.panta trešās daļas prasībām un likumā par valsts noslēpumu noteiktajiem kritērijiem speciālās atļaujas pieejai valsts noslēpumam saņemšanai.

Pretendentiem jābūt spējīgiem strādāt patstāvīgi, pieņemt lēmumus, viņiem jāpiemīt spējai strādāt ar augstu darba intensitāti un augstu atbildības sajūtu, jābūt prasmei izskaidrot un pārliecināt par savu viedokli, regulāri jāpapildina zināšanas nozarei specifiskās jomās.

Tāpat topošajam izmeklētājam jābūt labai prasmei skaidri, argumentēti un pārliecinoši izteikties rakstītos tekstos, prasmei strādāt ar datoru, divu svešvalodu zināšanām. Darba pieredze ar korupcijas novēršanu un/vai apkarošanu saistītā jomā tiks uzskatīta par priekšrocību.

Amata pienākumi ir izskatīt iesniegumus, sūdzības un materiālus, veicot resoriskās pārbaudes, veikt pirmstiesas izmeklēšanu atbilstoši nodaļas kompetencei, piedalīties normatīvo aktu izstrādē, kā arī atzinumu sagatavošanā par normatīvo aktu projektiem.

Vitenburgs atminējās, ka pēdējā konkursā uz izmeklētāja vietām bija pieteikušās 15 personas, bet tikai viena no tām tika pieņemta darbā. Šis konkurss norisinājās 2010.gadā.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu