Šabala par jauno klubu: Tramplīns uz Eiropas labākajām līgām

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Talantīgais Latvijas futbola izlases uzbrucējs Valērijs Šabala vienošanos par pārcelšanos uz labi zināmo Beļģijas komandu «Club Brugge» uzskata par tramplīnu savam mērķim nākotnē iekļūt kādā no Eiropas vadošajām futbola līgām, uzbrucējs izteicies sarunā ar Latvijas Futbola federāciju (LFF).

Kā ziņots, vienošanās ar 19 gadus veco Šabalu panākta uz četriem gadiem, tomēr uz Beļģiju uzbrucējs pārcelsies vasaras transfēru periodā 1.jūlijā. Līdz tam laikam Šabala «Skonto» komandā paliks izīrēta futbolista statusā.

«Šis viennozīmīgi ir solis uz augšu manā karjerā. To es uztveru kā tramplīnu, lai nākotnē iekļūtu kādā no Eiropas labāko čempionātu klubiem. Esmu gatavs spert jaunu soli savā karjerā un palīdzēt komandai sasniegt nospraustos mērķus,» izteicies uzbrucējs.

«Šī komanda spēlē Eiropas stila futbolu, daudz kombinējot un strādājot ar bumbu. Šādā stilā mēs spēlējam arī «Skonto». Esmu pētījis arī komandas sastāvu,» piebilst Šabala. «Konkurence komandā ir liela, tāpēc man būs nepieciešams parādīt savu spēju maksimumu, lai iekļūtu tās pamatsastāvā un pierādītu sevi treneru acīs. Noteikti centīšos darīt visu, kas būs manos spēkos, lai spēlētu.»

Savas pirmās spēles Latvijas virslīgas čempionātā uzbrucējs 2009. un 2010.gadā aizvadīja Rīgas «Daugavas» un «Olimps» komandās, bet kopš 2011.gada viņš pārstāvēja «Skonto» krāsas. Šabala pirmos vārtus Latvijas virslīgas čempionātā guva vēl 15 gadu vecumā.

Šabala pagājušās sezonas Latvijas «SMScredit.lv Virslīgas» futbola čempionātā guva 15 vārtus, kas viņu ierindoja turnīra rezultatīvāko spēlētāju trešajā vietā, bet sezonu pirms tam viņš izcēlās ar 11 precīziem raidījumiem.

Pēdējā laikā Šabala kļuvis par salīdzinoši stabilu Latvijas izlases sākumsastāva spēlētāju. Viņš tās rindās aizvadījis astoņus mačus, gūstot trīs vārtus.

Šabala bija viens no «Skonto» kluba vadošajiem spēlētājiem, ar kuru pārdošanu komanda cer līdz Eiropas Futbola federāciju asociācijas (UEFA) noteiktajam termiņam atmaksāt parādus. Pirms tam vienības pussargs Aleksandrs Fertovs pārcēlās uz Ukrainas augstākās līgas komandu «Sevastopol», bet par brīvajiem aģentiem kļuvušie aizsargs Nauris Bulvītis un pussargs Alans Siņeļņikovs karjeru turpinās attiecīgi Šveices un Čehijas augstāko līgu čempionātos. Tāpat uz Čehijas augstāko līgu pārcēlies aizsargs Renārs Rode.

Šīs sezonas Beļģijas čempionātā «Club Brugge» pašlaik ieņem trešo vietu, kurā klubs noslēdza arī pērno sezonu. Komanda tās pastāvēšanas laikā vietējā čempionātā uzvarējusi 13 reizes, bet vēl 20 reizes izcīnīta otrā vieta. Tāpat vienība regulāri sacenšas UEFA rīkotajos klubu turnīros.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu