Sabiedriskajā transportā nedarbojas viens no e-talonu veidiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trešdien Rīgas sabiedriskajā transportā nedarbojas viens no jaunās norēķinu sistēmas e-alona veidiem – dzeltenā viedkarte, kas domāta noteiktam braucienu skaitam, portālu «Apollo» informēja uzņēmumā «Rīgas satiksme».

Uzņēmums norāda, ka kopumā jaunā norēķinu sistēma darbojas – biļetes var pārdot un var veikt arī braucienu reģistrāciju gan ar viedbiļetēm noteiktam laikam, gan personalizētajām viedokartēm.

«Bet, kā jau ieviešot jauninājumus, kas saistīti ar tehnoloģijām, sistēmas ieviesēja kļūmes rezultātā nevar tikt reģistrēti braucieni ar biļetēm, kas domātas noteiktam braucienu skaitam. Jānorāda, ka pārejas perioda viens no uzdevumiem ir konstatēt un novērst iespēju, ka šādas kļūdas varētu tikt pieļautas arī pēc pilnīgas pārejas uz elektroniskajiem norēķiniem,» norāda uzņēmumā.

Šīs kļūmes dēļ trešdien netiek reģistrēts brauciens ar dzelteno e-talonu – viedbiļeti, kurā glabājas viena veida biļete – biļete noteiktam braucienu skaitam. Nedarbojas tikai viedbiļete (dzeltenais etalons), kas pirkts iepriekšpārdošanā 5, 10 vai 20 braucieniem. Dzeltenais etalons, kas pirkts 24 stundām, 3 dienām un 5 dienām darbojas.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu