Sācies bērnu zīmējumu konkurss «Mans labākais draugs – Dakteris Klauns» (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tuvojas Ziemassvētku laiks, kas ir sev tuvo un mīļo iepriecināšanas laiks. Šajā laikā biedrība Dr.Klauns svin viena gada jubileju, kuru vēlas atzīmēt, iemūžinot bērnu zīmējumos to prieku un emocijas, ko šī gada laikā Dakteri Klauni ir snieguši mazajiem pacientiem.

Biedrība Dr.Klauns sadarbībā ar BKUS, piena pārstrādes uzņēmumu Food Union un P.Avena labdarības fondu Paaudze aicina ikvienu Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas mazo pacientu piedalīties zīmējumu konkursā «Mans draugs – Dakteris Klauns» un iemūžināt sava mīļākā Daktera Klauna portretu. Konkurss norisināsies no 4. līdz 15.novembrim BKUS telpās. Lai piedalītos konkursā, mazajiem pacientiem sava Daktera Klauna portrets jāuzzīmē uz īpašām lapām ar sarkano Dakteru Klaunu degunu centrā. Lapas pieejamas un pēcāk gatavie darbi nododami Bērnu slimnīcas «Saulaino dienu bibliotēkā» pie bibliotekārēm un pedagogiem.

«Katru dienu strādājot slimnīcā gūstam aizvien vairāk apstiprinājumu, cik ļoti svarīgs un nepieciešams ir mūsu darbs. Dzirdam daudz labu, pateicības vārdu no bērniem, viņu vecākiem kā arī no slimnīcas personāla. Šis zīmējumu konkurss ir iespēja mazajiem pacientiem izteikt savu mīlestību un pateicību viņiem vispierastākajā un iemīļotākajā veidā uzzīmējot savu draugu Dakteru Klaunu. Zīmējumi tiks izstādīti arī ārpus slimnīcas izstādēs, kas ļaus arī citiem bērniem un viņu vecākiem iepazīties ar Dakteriem Klauniem, lai nokļūšana slimnīcā, viņiem radītu pēc iespējas mazāk stresa, jo tur tak viņus gaidīs ne tikai ārsti un māsiņas, bet arī jautrie un uzticamie draugi - Dakteri Klauni.» stāsta biedrības Dr.Klauns dibinātāja un vadītāja Marianna Milovska.

Visus konkursā iesniegtos Dakteru Klaunu portretus rūpīgi izvērtēs Dakteru Klaunu un atbalstītāju žūrija. 30 labākie darbi veidos Dakteru Klaunu portretu galeriju, kura tiks izstādīta decembrī BKUS telpās, iepriecinot visus mazos pacientus, viņu vecākus un slimnīcas personālu Ziemassvētku laikā. Visi izstādē nokļuvušo darbu autori tiks pie gardām balvām no Food Union pienu produktu zīmola Limbažu piens. Iegādājoties Limbažu piens 2% piena paciņu, 1 santīms tiek novirzīts Dakteru Klaunu darbam Bērnu slimnīcā.

Trīs žūrijas vislabāk novērtētie darbi tiks nodrukāti Ziemassvētku kartiņās, kuras kā pateicības tiks nosūtītas visiem, kuri izrādījuši ticību un atbalstu Dakteru Klaunu projektam kopš tā dibināšanas dienas. Tādējādi vēl vairāki simti cilvēki Latvijā un ārvalstīs taps apdāvināti ar bērnu prieku un sirds siltumu, ko snieguši Dakteri Klauni.

Dakteru Klaunu projektu īsteno biedrība Dr.Klauns sadarbībā ar Bērnu slimnīcu, ar Izraēlas vēstniecības, Latvijā vadošā piena pārstrādes uzņēmuma Food Union un P.Avena labdarības fonda Paaudze atbalstu.

Klaunu terapiju, kas kļūst aizvien izplatītāka visā pasaulē, pirmo reizi sāka praktizēt 1986.gadā ASV. Šobrīd pasaulē darbojas vairāk nekā 30 dakteru klaunu organizācijas. Ārstniecisko klaunu palīdzību visā pasaulē pielieto gan intensīvajā terapijā, ķirurģijas un rehabilitācijas nodaļās, gan dialīzes, dienas aprūpes centros un ar autismu sirgstošiem bērniem, kā arī onkoloģijas, neonataloģijas nodaļās un no vardarbības cietušu bērnu aprūpē u.c.ormācija

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu