«Sadales tīkls» gatavs novērst iespējamos bojājumus; aicina uzmanīties (14)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

AS «Sadales tīkls» (ST) operatīvie dienesti ir tehniski gatavi novērst bojājumus, kurus var izraisīt stiprais apledojums uz koku zariem, kas var noliekt augošos kokus uz elektrolīnijām. Arī iedzīvotājiem, redzot bojātas elektrolīnijas, jābūt uzmanīgiem un jāziņo par to uzņēmumam, portālu «Apollo» informēja Ilga Tilhena.

Ņemot vērā Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs piektdien un tuvākajās dienās prognozē sasalstošu lietu, kas var izraisīt apledojumu uz kokiem. Pastiprinoties nokrišņiem slapja sniega veidā, smagums uz koku zariem var palielināties, laužot kokus un, tiem krītot uz elektrolīnijām, radīt elektroapgādes traucējumus. Tāpat apledojums var veidoties ne tikai uz koku zariem, bet arī uz elektrolīnijām.

ST turpina veikt profilaktiskus soļus, lai mazinātu dabas stihiju ietekmi uz elektroapgādes sistēmu. Tiek veikta elektrotīkla automatizācija, vidējā sprieguma gaisvadu līniju nomaiņa pret kabeļu elektrolīnijām. Tāpat tiek uzstādīti bojājumu vietas uzrādītāji, kas efektīvi palīdz samazināt bojājumu novēršanas laiku.

Iedzīvotājiem, kuri konstatē bīstamu situāciju elektrolīniju tuvumā – uz elektrolīnijas nogāzies koks, pārrauti elektrolīnijas vadi, tiek lūgts rīkoties atbildīgi, jo šāds iekārtu stāvoklis var apdraudēt iedzīvotāju dzīvību. Šādā gadījumā elektrības vadiem nedrīkst tuvoties un nekavējoties jāziņo ST pa tālruni 80 200 404.

Lai iedzīvotāji varētu saņemt savlaicīgu informāciju par avārijas atslēgumiem, ST aicina reģistrēt savu mobilā tālruņa numuru datubāzē. Šie klienti saņems īsziņu par avārijas gadījumu un plānotajiem atslēgumiem. Tādējādi klientiem ir iespēja savlaicīgi sagatavoties iespējamam elektroapgādes traucējumam, kā arī saņemt informāciju par bojājumu novēršanu un elektroapgādes atjaunošanu. Savu mobilā tālruņa numuru var reģistrēt, zvanot uz tālruni 80 200 403.

Komentāri (14)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu