Saeima apstiprina būtiskas izmaiņas Kriminālprocesa likumā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ģenerālprokurors ar savu lēmumu varēs izbeigt kriminālprocesu pret personu, kura būtiski palīdzējusi atklāt smagu vai sevišķi smagu noziegumu, kas ir smagāks vai bīstamāks par šīs personas pašas izdarīto noziedzīgo nodarījumu.

To nosaka Saeimā trešajā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Kriminālprocesa likumā.

Šī norma gan nebūs piemērojama personai, kura tiek saukta pie kriminālatbildības par tādu sevišķi smagu noziegumu izdarīšanu kā slepkavība, tīša smagu miesas bojājumu izdarīšana, laupīšana, izvarošana, vardarbīga dzimumtieksmes apmierināšana, narkotisko un psihotropo vielu neatļauta izgatavošana un realizēšana un citiem noziegumiem.

Tāpat šī norma nebūs piemērojama personai, kura pati izveidojusi vai vadījusi organizētu grupu vai bandu.

Šodien Kriminālprocesa likumā tika pieņemti arī citi grozījumi. Kopumā likumprojekta trešajam lasījumam bija iesniegti vairāk nekā 300 priekšlikumu.

Noteikts, ka likuma grozījumi stāsies spēkā 2009. gada 1. jūlijā.

Kā aģentūrai LETA ar prokuratūras Preses centra pārstāvja Andreja Vaska starpniecību norādīja ģenerālprokurors Jānis Maizītis, prokuratūra vienmēr strādājot ar tām likuma normām, kādas ir spēkā konkrētā brīdī. Šie pieņemtie grozījumi dos lielākas iespējas normu piemērošanai, līdz ar to arī smagu un sarežģītu noziegumu atklāšanai, kā arī noziedzības apkarošanai.

Maizītis arī atzīmēja, ka, tāpat kā līdz šim, arī tagad katrs šāds sadarbības gadījums pirms lēmuma pieņemšanas tiks rūpīgi izvērtēts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu