Saeima atbalsta konkursa rīkošanu uz bezmaksas televīzijas apraidi (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ministerio TIC Colombia, CC BY-SA 2.0

Lai bezmaksas virszemes televīzijas apraidē no 2014.gada 1.janvāra būtu vairāk nekā divi televīzijas kanāli – LTV1 un LTV7, Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei (NEPLP) būs jāorganizē konkurss sabiedriskā pasūtījuma ietvaros uz trim bezmaksas televīzijas apraidē esošajām kanālu vietām, piešķirot tām valsts budžeta finansējumu, informē Saeimas preses dienests. 

To paredz ceturtdien Saeimā galīgajā lasījumā pieņemtie grozījumi Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā, ar ko izveido jaunu televīzijas bezmaksas apraides modeli.

Izmaiņas likumā paredz, ka konkursā priekšroka dodama tiem pretendentiem, kuri nodrošinās, ka vismaz piektdaļa no nedēļas raidlaika aizņems Eiropas audiovizuālie darbi, kas sākotnēji veidoti latviešu valodā. Līgumu par sabiedriskā pasūtījuma izpildi NEPLP varēs slēgt uz laiku līdz trim gadiem.

Tāpat grozījumi likumā noteic, ka NEPLP konkursa nolikumā varēs paredzēt, ka tā katru gadu, konsultējoties ar elektronisko plašsaziņas līdzekli un ievērojot nosacījumus un pasūtījuma būtību, pārskata sabiedrisko pasūtījumu un izstrādā un apstiprina elektroniskā plašsaziņas līdzekļa raidījumu vai programmas gada plānu programmas daļai vai programmai, kas tiek veidota sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Likumprojekts paredz, ka bez maksas izplatāmo programmu sarakstu NEPLP būs jāapstiprina līdz šī gada 31.decembrim, un vienlaikus nosaka - konkursa lēmuma pārsūdzēšana neapturēs tā darbību.

Kā iepriekš par likumprojekta virzību atbildīgās Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas sēdē deputātus informēja NEPLP pārstāvji, padome plāno organizēt atsevišķi trīs konkursus uz katru no trim kanālu vietām, nosakot dažādas satura prasības – saturs bērniem un jauniešiem, informatīvi dokumentālo raidījumu nodrošināšana, kā arī reģionālo televīziju saturs.

Likuma grozījumi stāsies spēkā nākamajā dienā pēc izsludināšanas.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu