Saeima izsludina pārtraukumu līdz rītdienai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Čīka/LETA

Tā arī nepanākot vienošanos par Saeimas priekšsēdētāja kandidatūru, parlamenta deputāti šodien nolēma izsludināt pārtraukumu līdz rītdienai, 18.oktobrim plkst.9.

LETA jau ziņoja, ka šodien divās balsošanas kārtās par jaunās 11.Saeimas priekšsēdētāju netika ievēlēts eksprezidents, Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, kurš bija vienīgais kandidāts uz šo amatu.

Pēc šiem balsojumiem tika gaidīta balsošanas trešā kārta, kurā Zatlers no tālākas kandidēšanas ir atteicies.

«Saskaņas centrs» (SC) Saeimas priekšsēdētāja amatam izvirzīja līdzšinējo Saeimas priekšsēdētājas biedru Andreju Klementjevu .

Kā ziņots, 11.Saeima šodien apstiprināja deputātu pilnvaras 100 jaunievēlētajiem tautas kalpiem.

SC ieguvis visvairāk mandātu Saeimā - 31. Apvienība «Vienotība» parlamentā ieguvusi 20 mandātus, ZRP ieguva 22 vietas, taču svētdien seši deputāti paziņoja par izstāšanos no partijas un neatkarīgas deputātu grupas veidošanu, līdz ar to ZRP frakcijā palikuši 16 deputāti. «Visu Latvijai!»-«Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK ieguva 14 mandātus parlamentā, bet Zaļo un zemnieku savienība - 13.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu